Büyükşehir’den ödüllü TEOG deneme sınavı yapıldı

Büyükşehir’den ödüllü TEOG deneme sınavı yapıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2017 12:06
Büyükşehir’den ödüllü TEOG deneme sınavı yapıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen TEOG Deneme Sınavı’nın ikincisi yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü’nce organize edilen ve il genelinde 22 bin 8. Sınıf öğrencilerinin katıldığı TEOG Deneme Sınavı 12 Nisan 2017 Çarşamba günü saat 9.00’da başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş ile ilçe milli eğitim müdürleri TEOG Sınavı yapılan okullarda incelemelerde bulundular.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Kahramanmaraş Ortaokulu’nda yaptığı incelemelerin ardından bir açıklamada bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Akkurt burada yaptığı açıklamada: “Bugün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesiyle birlikte organize ettiğimiz ödüllü teog deneme sınavının ikincisini yapıyoruz. Birincisini birinci dönem, ikincisini ikinci dönem yaptık. Şuanda 11 İlçemizde ortak sınavımız başlamış oldu. İki oturum halinde yaptığımız Teog sınavını iki güne yayıyoruz ama Büyükşehir Belediyemizle yapmış olduğumuz bu çalışmada bir gün içerisinde biz bu sınavların tamamını bitiriyoruz. Bir oturumu sabah bir oturumu da öğleden sonra ki süreçte tamamlıyoruz. Her kitapçıkta da üç dersimizin soruları var şuanda bu birincisi başladı.304 okulumuzda 11 ilçemizde sınavlarımız şuanda başladı. 21 bin 440 öğrenciye tekabül eden bir çalışma yapıldı. Standartlara uygun bir sınav yapılıyor her sıraya 1 öğrenci oturtuldu. Her sınıfta 2 tane gözetmen öğretmenimiz var. Bu sınavın sonunda da Çanakkale gezimiz olacak. Ben bunun için katkılarından dolayı başta Büyükşehir Belediyemize ve çok kıymetli hocama da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı ise yaptığı açıklamada: “Bugün Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyemiz ortaklaşa İkinci Teog Deneme Sınavını yapmaktayız. 22 bin’e yakın öğrencimiz bu sınava katılıyor. Bir komisyon dâhilinde bu kitapçıklarımız hazırlanıyor. Bu sene YGS sınavında da 3. Deneme sınavımızı Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte yaptık. Amacımız Kahramanmaraş’ta eğitimin seviyesini yükseltme, son yıllarda ülkemizde olduğu gibi ilimize de fiziki olarak çok güzel okullar yapıldı. Muhakkak ki bunların içini doldurmamız gerekiyor. Bunun tabi öğretmen, okul, veli, öğrenci zincir halkalarının sağlam olması lazım ki eğitim bir bütünlük teşkil etsin. Bu vesileyle Milli Eğitim Müdürlüğümüzde her alanda olduğu gibi bu alanda da ortaklaşa çalışmalar yapıyoruz. Sınav sonucunda öğrencilerimizi Çanakkale istihkam bölgelerini geziye götürüyoruz derece alan öğrencilerimizi. Onlarda döndüklerinde çok verimli oluyor. Ecdadımızın yüzyılı aşkın bir süre önce yapmış olduğu büyük mücadelenin önemini kavrıyorlar. Öğrencilerimizi de ödüllendirmemiz gerekiyor. Aydınlık yarınlara gidebilmemiz için iyi öğrenmemiz, öğrendiklerimizi sindirmemiz gerekiyor. Ben bu vesile ile bu birlikteliğimizin artarak devamını ve öğrencilerimize de bu sınavlarda başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kahramanmaraş Ortaokulu Müdürü Mehmet Çetin’e Peygamberimizin Hayatını anlatan bir kitap ile Derin Tarih’in Kahramanmaraş Sayısını hediye etti.

Açıklamaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş ile diğer ilgililer Zekeriya Tanrıverdi Ortaokulu’nda da incelemelerde bulundular.

İl genelinde 304 okulda 2418 öğretmenin görev yaptığı İkinci Teog Deneme Sınavı saat 09.00 ve saat 11.30’da olmak üzere iki aşamalı olarak 21 bin 440 öğrencinin katılımı ile gerçekleştiriliyor. Teog Deneme Sınavında okullarında dereceye giren öğrencileri Büyükşehir Belediyesi ödül olarak Çanakkale Gezisi ile ödüllendirilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.