Büyükşehir’den platform üyeleirne hizmet turu

Büyükşehir’den platform üyeleirne hizmet turu

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2017 12:42
Büyükşehir’den platform üyeleirne hizmet turu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu'na bağlı 35 sivil toplum kuruluşu temsilcilerine bir hizmet turu gerçekleştirdi.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Sivil Toplum Kuruluşları Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nce organize edilen hizmet turu Büyükşehir Belediyesi yanında yapımı devam eden Milli İrade Meydanı ve Otopark inşaatı ile başladı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Harun Buz ve Fatih Bülbül ile Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Adnan Alagöz, Zabıta Dairesi Başkanı Eyüp Karataş,  Sivil Toplum Kuruluşları Koordinasyon Şube Müdürü Yaşar Kaymak, Basın Yayın ve Halka İlişkiler Şube Müdürü Cengiz Berberoğlu’nun eşlik ettiği hizmet turunda, Milli İrade Meydanı ve Otopark inşaatına ilişkin platform üyelerine bilgiler aktarılarak sorular cevaplandırıldı.

Milli İrade Meydanı sonrası Trabzon Caddesi’ne çıkan platform üyeleri burada da Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Bülbül tarafından projeye ilişkin bilgiler aktarılarak sorulara cevap verildi.

buyuksehir’den-platform-uyeleirne-hizmet-turu--2.jpg

Arasa Çok Katlı Otopark inşaatına geçen platform üyelerine Genel Sekreter Yardımcısı Harun Buz, teknik açıdan bilgiler aktararak konu ile ilgili yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Arasa Çok katlı Otopark incelemesinin ardından platform üyeleri 15 Temmuz Millet bahçesine geçerek burada Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’la birlikte bahçe içerisinde bir gezinti yaptılar.

15 Temmuz Millet Bahçesi’nin ardından Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesislerine geçene platform üyelerine burada bir sunum gerçekleştirilerek Atıksu Arıtma tesisi hakkında bilgiler aktarıldı.

Atıksu Arıtma Tesislerinin ziyareti sonrası platform üyeleri Sümbüllü Bulvarı üzerinden, Aliya İzzetbegoviç Parkı’na ve oradan da Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi-Necip Fazıl Kültür Merkezi Üçgeni Yol ve Meydan Düzenlemesi alanına geçtiler. Karamanlı Kavşağı’nda yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi alan platform üyeleri daha sonra Yedikuyular Kayak Merkezi’ne gittiler.

Yedikuyular Kayak Merkezi’nde teknik bilgiler aktarılmasının ardından platform üyeleri yapımı devam eden 30 kilometrelik Kuzey Çevre Yolu’nda incelemelerde bulundular.

buyuksehir’den-platform-uyeleirne-hizmet-turu-3.jpg

Kuzey Çevre Yolu’nun büyükşehir belediyesi tarafından yapıldığına vurgu yapan Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Bülbül: “Sümbüllü Bulvarı ihale ile firmaya yaptırılmıştı. Ancak şu anda üzerinde bulunduğumuz 30 kilometrelik Kuzey Çevre Yolumuz tamamen Büyükşehir Belediyemizin araç gereç ve ekipmanları ile personellerimiz tarafından yapılmaktadır. Bu yolumuz tamamlandığında şehir trafiğinde önemli ölçüde rahatlama olacağını düşünüyoruz” dedi.

Gezi ve incelemelerin ardından bir açıklama yapan Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu Başkanı Ahmet Kolutek: “Kültür ve Turizm platformu olarak biz bir yapının arka planına bakarız. 15 Temmuz Millet Bahçesinin arkasındaki gerçek şudur. 15 Temmuzdaki hain Feto terörüne karşı bu ülkenin asil evlatlarının bir bedende vücut bularak bir vatan için canından eşinden çocuğundan vazgeçerek kendini feda etmesidir. Buraya geldiğinizde bunu hissedeceksiniz. Böyle bir çalışma yapılmış. Başkan beye bu açıdan çok teşekkür ediyoruz. Yine Aliya İzzet Begoviç Parkında Avrupa’nın ortasında bir neslin direnişini göreceksiniz. Restore edilen konaklarda bu toplumun adabını aile yapısını göreceksiniz. Bu projeler Kahramanmaraş’ın milli kimliğini kültürel kimliğini ortaya çıkaran mega projelerdir.  Gezdik gördük, Büyükşehir Belediyemiz şehrimizi adeta şantiyeye çevirmiş durumda. Ancak burada şunu da belirtmekte fayda görüyorum. Büyükşehir Belediyemizin gerek projeler konusunda gerekse yapılan ve yapılmakta olan hizmetleri konusunda zaman zaman ilgili birimlerimizle bir araya gelerek eksikleri ve hataları kendilerine iletiyoruz.

Bugünkü gezi ve inceleme turumuz burada sona erdi. Ben platform üyelerimiz ve şahsım adına tüm çalışmalarından dolayı büyükşehir belediye başkanımız ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

buyuksehir’den-platform-uyeleirne-hizmet-turu-4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.