BÜYÜKŞEHİR’İN HAVA KİRLİLİĞİ DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN HAVA KİRLİLİĞİ DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2017 17:02
BÜYÜKŞEHİR’İN HAVA KİRLİLİĞİ DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ısınmadan kaynaklanan hava kirliliği ile alakalı denetim çalışmalarını bu yılda aralıksız olarak sürdürüyor.

Konu ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada: “Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği” kapsamındaki denetim ve idari yaptırım kararı verme yetkisi 03.06.2015 tarih itibariyle Bakanlık onayı neticesinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı görev yetki ve sorumluluk alanları içerisine dahil edilmiştir.

Büyükşehir Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü bünyesinde bu kapsamdaki hava kalitesini korumaya yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla oluşturulan çevre denetim birimi ekibi, ısınma sezonunun başlamasıyla denetim çalışmalarını hızlandırmıştır.

Hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla; yerli ve ithal edilen katı yakıtların özelliklerini belirlemek ve piyasaya sunulmalarına ilişkin uygunluklarını belirlemek amacıyla ilimizde katı numunelerinin analizi amacıyla denetim çalışmaları sürdürülmektedir. Ayrıca hava kalitesi konusundaki ısınmadan kaynaklı şikayetlerin denetim çalışmaları da sorumlu personellerce gerçekleştirilmektedir” denilerek bilgi verildi.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.