Çakıcı'ya büyük şok! Silahlı eylem hazırlığındaki adamları yakalandı

Çakıcı'ya büyük şok! Silahlı eylem hazırlığındaki adamları yakalandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Haziran 2017 16:58
Çakıcı'ya büyük şok! Silahlı eylem hazırlığındaki adamları yakalandı

Organize suç örgütü elebaşı Alaaddin  Çakıcı'nın Kırıkkale F Tipi Cezaevine naklinden önce Ankara'ya geldikleri tespit  edilen ve silahlı eylem yapabilecekleri değerlendirilen 9 örgüt üyesi, Organize  Suçlarla Mücadele ekiplerince düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Örgüt üyelerinin başkentte  olduğunu belirleyen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi  ekipleri, şüphelilerin kullandığı lüks araçların plakalarını tespit ederek takip  başlattı.

Suç örgütü faaliyeti kapsamında eylem hazırlığında oldukları  değerlendirilen zanlıların yakalanması için harekete geçen ekipler,  Çukurambar'daki kafede bir araya gelen D.A, A.G, Ö.T, Y.Ç, ve Y.E.U'yu  düzenledikleri operasyonla gözaltına aldı.

Güvenlik kameralarına da yansıyan operasyonda, şüphelilerin  bellerindeki silahları kullanamadan etkisiz hale getirilmeleri yer alıyor. Devam  eden operasyonda E.K, G.B, A.Ç. ve V.K. de Çankaya ilçesindeki otelde ve  Kızılay'da araçla seyir halindeyken yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 8 ruhsatsız silah, 3 bin lira ve 80  fişeğin yanı sıra Çakıcı'nın cezaevinden gönderdiği fotoğraflarla mektuplar ele geçirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan şüphelilerden Y.E.U'nun  cezaevinden yeni çıktığı, Ö.T ve Y.Ç'nin cinayetten arandığı, diğerlerinin ise  çok sayıda suç kaydının bulunduğu öğrenildi.

Ayrıca, şüphelilerden Y.E.U. ve Ö.T'nin Ankara'ya gelmeden önce  Bolu'da bir kişiyi silahla yaraladıkları tespit edildi.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesindeki Köroğlu Ünitesi'nde tedavi  gören Çakıcı, 6 Haziran'da Keskin'deki Bolu F Tipi Cezaevine nakledilmişti.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.