Çanakkale 1. kafilesi yola çıktı

Çanakkale 1. kafilesi yola çıktı

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2017 12:36
Çanakkale  1. kafilesi yola çıktı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri YGS Deneme Sınavı’nda okullarında birinci olan öğrencilerin götürüleceği Çanakkale Gezisi başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen uğurlama törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Kahveci ile öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Uğurlama töreninde ilk olarak söz alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya yaptığı açıklamada: “Bugün İl Milli eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa düzenlediğimiz YGS Deneme Sınavı’nda okullarında dereceye giren öğrencilerimizden ilk kafileyi Çanakkale’ye gönderiyoruz. 42 kişilik ilk grubumuz bugün yola çıkıyor.

Öğrencilerimizin başarılarını ödüllendirmek istedik. Hem onların milli ve manevi duygularına hitap edecek geliştirecek hem de ecdadımızın büyük zaferlerini tanıtmak maksadıyla Çanakkale’ye bir gezi ile bu başarılarını ödüllendirmek istedik. İnşallah bu arkadaşlarımız deneme sınavında gösterdikleri başarıları sınavın kendisinde de gösterirler ve ülkemiz çapında büyük başarılara imza atarlar. İnşallah güzel bir gezi olur. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz nezdinde Sayın İl Müdürlüğümüze de bu deneme sınavında bizimle beraber oldukları için müdür beyin şahsında teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt: “Öncelikli olarak bende sayın başkanımın şahsında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine hem şahsım adına hem de öğrencilerim adına teşekkür etmek istiyorum,  biliyorsunuz başarı tek başına hiç kimsenin elinde değil bunu kolektif bir noktaya getirip omum üzerinden bir şeyler yapmamız gerekiyor. Biz bugün Büyükşehir Belediyemizle ortaklaşa yürütmüş olduğumuz bir proje dahilinde başarıyı okulla yakala dedik ve derslerine devam eden öğrencilerimizi Büyükşehir Belediyemizle birlikte bir sınava tabi tuttuk. Üniversite sınavı öncesinde bu sınavda okul birincisi olan her öğrenciyi liselerde uçakla Çanakkale’ye götürüyoruz. Güzel bir program olacak beraber arkadaşlarımızda onlarla gidecekler bu öğrencilerimizin başarıları bu şekilde ödüllendirilmiş olacak. Hem de Sayın başkanımın da dediği gibi Türkiye cumhuriyetinin tarihinde çok önemli bir yeri olan Çanakkale’nin Çanakkale Deniz Savaşının oradaki manevi atmosferini yaşacaklar ben kazasız belasız gidip dönmelerini diliyorum ve Büyükşehir Belediyemize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Son olarak söz alan Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı ve Kafile Başkanı Mehmet Akif Kahveci yaptığı açıklamada: “Evet bir daha dönmemek üzere gidenlerin tarihin yazdığı en gerçekçi ve en şerefli kahramanların kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale’ye doğru birazdan çıkacağız inşallah. Heyecanlıyız, mutluyuz çünkü bu destan sıradan bir destan değil çok anlamlı çok büyük bir destan.  Burada bu destanla şehit olan kahramanların birçok türkülerin, ağıtların yazıldığı hey 15’li 15’li gibi 12-13 yaşlarında binlerce daha gencecik körpecik yiğitlerin şehit olduğu yaklaşık 253 bin şehidimizi verdiğimiz Çanakkale topraklarına doğru yola çıkıyoruz. Hep okuduk ama yerinde görmek yaşamak doya doya dua etmek istiyoruz böyle bir imkânı büyükşehir belediye başkanımızın bizlere ve öğrencilerimize verdiği için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Açıklamaların ardından 42 kişilik ilk kafile yola çıkmak üzere otobüse bindiler ve havaalanına hareket ettiler.

Öğrenciler Kahramanmaraş’tan İstanbul’a uçakla gidecekler ve İstanbul 1453 Panorama Müzesini gezmelerini ardından Çanakkale’ye geçecekler ve 29 Mart’ta tekrar dönecekler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.