"ÇANAKKALE 1915 SEDDÜLBAHİR ÖZEL MÜZESİ TIRI" KAHRAMANMARAŞ’A GELİYOR

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı dolayısıyla, Başbakanlık Basın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Çanakkale’den Anadolu’ya Projesi” kapsamında, “Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel Müzesi Tırı” 2 Nisan’da Kahramanmaraş Piazza’ya geliyo

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2015 10:37
"ÇANAKKALE 1915 SEDDÜLBAHİR ÖZEL MÜZESİ TIRI" KAHRAMANMARAŞ’A GELİYOR

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı dolayısıyla, Başbakanlık Basın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Çanakkale’den Anadolu’ya Projesi” kapsamında, “Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel Müzesi Tırı” 2 Nisan’da Kahramanmaraş Piazza’ya geliyor. 
Kahramanmaraş Piazza, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı şerefine gezici Çanakkale müzesini ağırlayacak. Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı’na özel olarak Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün "Çanakkale'den Anadolu'ya Projesi" kapsamında organize ettiği “Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel Müzesi Tırı”, Kahramanmaraş’a gelecek.
Çanakkale Zaferi’nin önemini anlatmak için yola çıkan ve Anadolu’yu karış karış gezen gezici müze, 100 yıl öncesine ait 4 bin parça savaş malzemesini ve eşyayı Kahramanmaraşlıların ziyaretine sunacak.
Çanakkale muharebeleri sırasında kullanılan 4 bin civarındaki askeri ve yaşamsal malzemenin sergileneceği “Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel Müzesi Tırı”nda, top mermileri, el bombaları, havada çarpışan mermiler, mataralar, silahlar, üniformaların yanı sıra o günlerde kullanılan yemek kapları, çatal, bıçak ve bazı komutanlara ait şahsi eşyalar da yer alacak.
2 Nisan Perşembe Günü Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin önüne gelecek olan gezici müze tırı, bir gün süresince ziyarete açık olacak.

KAYNAK: İha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.