"ÇANAKKALE GÖZYAŞI GECELERİ" GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Çanakkale Zaferinin 100. yılı dolayısı ile Sağlık Sen İl Bakanlığı tarafından Necip Fazıl Kültür Merkezinde ÇANAKKALE GÖZYAŞI GECELERİ gösterisi düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2015 15:36
"ÇANAKKALE GÖZYAŞI GECELERİ" GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Programımıza Ak Parti Grup Bakan Vekili Mahir ÜNAL, Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat PAKDİL, Eski İl Sağlık Müdürü Milletvekili Adayı Dr.M.İlker ÇİTİL, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ahmet YENER, Ak Parti İl Bakanı Metin DOĞAN, Sağlık Sen Onursal Başkanı Mutlu KAYA, Memur Sen İl Bakanı Adnan ALAGÖZ, Adıyaman ve Osmaniye Sağlık Sen İl Başkanları ile Sağlık çalışanları yoğun ilgi gösterdiler. Salonu Hınca Hınç dolduran tüm katılımcılara teşekkür edildi.

 

Başkan Bünyamin Mutlu DEMİRCİ’nin Konuşması;

‘’Bu ezanlar ki ebedi yurdumun üstünde inlemeli’’ diyorsak eğer…

Onurlu başımız, yedi düvelin değil, Rabbimizin huzurunda eğilecekse eğer…

Mermerlerin nabzında çarpacaksa Tekbir…

Masmavi göklerin süsü, şehidimin son örtüsü  Albayrak ,hürce dalgalanacaksa eğer…

Yarınların ümidi çocuklarımız, hürce oynayacaklarsa bahçelerde…

İnsanlığın ölmemesini istiyorsak bu topraklarda…

Birlikte savaşıp, birlikte kazandığımız bu vatan topraklarında, Yedi düvele inat kardeşliğimizin ebede kadar sürmesini istiyorsak eğer... Çanakkale yi unutmamamız ve utturmamamız gerekir.

 Ey Çanakkale Şehitlerinin torunları…!

Bize aydın olma mavalları okuyan zihniyet, bir göz odamızı aydınlatamıyordu ki. Onlara göre güçlü olmak düşenin değil, düşürenin yanında olmaktı.

Yaşamak şahit olmaktı. Ayeti örtüsünde taşıyan kızların örtüsünün ucuyla göz yaşı sildiği zamanlara şahit olduk. Ayşe teyzeyi lastik ayakkabısındaki toprak lekesi yüzünden adliye kapısından çevirenlere şahit olduk. Bilmiyorlardı ki ayaklardaki toprak vicdanlardaki çamurdan daha temizdi.

Hastaysan şifan cebindeki paran kadardı. Küçük gördükleri halkın hakkını büyük masalarda yiyenlere, kürsü minderlerini makam koltuğu zannedip beceremediniz artık bırakın manşetinlerini attıranlara şahit olduk. Ve bir karar verdik, ya sefil zihniyetin sömürdüklerine şahit olmaya devam edecektik yada baş koyulacak bir dava ile milleti uyandıracaktık. Bu uzun yolun zahmetine baş koyacaktık ki rahmetini millet görsün. Öyle yiğit dava arkadaşları yoldaş olmalı ki bize birimiz hepimiz, hepimiz millet için olalım.

Duamızı davaya, davamızı hizmete, hizmetimizi millete, hayalimizi gerçeğe dönüştüren Allah’a şükürler olsun.

Hergün eşlerimizin kurduğu sofrada eksik olmayı millet için göze almışız, çocuğumuzun oyununa değil, uykusuna yetişmeyi göze almışız.

Biz ki, feda etmeden vefa beklemeyiz.

Yağmur çamur dinlemeden, gece gündüz demeden dolaştık. Mazlum nerede ağlıyorsa biz orda olmaya çalıştık.  Sağlık-sen teşkilatı olarak yüklendiğimiz sorumluluklar; sağlık çalışanlarının, sosyal hizmet çalışanlarının ve milletimizin emanetidir. Bu emanet üzerimizde kaldığı sürece; hizmet sendikacılığı vizyonumuzun mana iklimini ülke insanımıza ve insanlığa ulaştırma seferberliği içinde olacağız.  

Sağlık ve Sosyal hizmet çalışanlarının mesleğinin onuruna yaraşır haklar ve çalışma koşulları için;  Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlık çalışanlarına itafen; sizler umudun adısınız diyerek, yıpranma payı, kreş hakkı ve lisans tamamlama gibi verdiği sözlerin bir an önce uygulamaya geçmesini umuyoruz.

Birileri sendikacılığı çıkar hesaplı küçük dünyalarına hapsetmeye çalışırken biz emeğin hakkını aradık. Bazıları yalana dolana sendikacılık derken bizler aldatmayan ve aldanmayan sendikacılık ilkemizle, emaneti taşımada ehil kalabilmenin yollarını aradık. Bizler müsbet hareket ilkesi ile hizmet etmeyi seçtik. Sadece ve sadece hitab ettiğimiz kitlenin güvenini ve dualarını aradık.

Mısır da tarafız, Gazze de tarafız, Suriye de tarafız. Biz, zulme uğrayandan yana ve mazlumdan yana tarafız.

Biz doğru olacağız. Doğru söyleceğiz. Ve doğru bildiğimizden bir adım taviz vermeden bu davaya hizmet edeceğiz. Allah’ım da bizi doğrudan ve adaletten ayırmasın inşallah diyor hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.                              

dsc_0196-kopyala-kopyala.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.