ÇANAKKALE KAFİLESİ ŞEHRİMİZE DÖNDÜ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin YGS Deneme sınavında birinci olan öğrencilere ödül olarak düzenlediği Çanakkale Gezisine giden öğrenci kafilesi şehre döndü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2015 14:20
ÇANAKKALE KAFİLESİ ŞEHRİMİZE DÖNDÜ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin YGS Deneme sınavında birinci olan öğrencilere ödül olarak düzenlediği Çanakkale Gezisine giden öğrenci kafilesi şehre döndü.

Gezi dönüşü sırasında görüşlerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muharrem Erantepli, gezinin çok olumlu geçtiğini ifade ederek: “YGS Deneme sınavında okullarında birinci olan öğrencilerimize yönelik düzenlediğimiz bu gezide öğrencilerimiz tarihi canlı olarak orada yaşama fırsatı buldular. Vatan sevgisi, millet sevgisi noktasında öğrencilerimize pozitif bir etki yaptığı kanaatindeyim. Çanakkale gezimizin Haziran ayı içerisinde yapılacak olan LYS Sınavı öncesi öğrencilerimize güzel bir moral olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Gezinin düzenlenmesinin amacına ilişkin görüşlerini aktaran Kahramanmaraş Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fetih Yanardağ ise yaptığı açıklamada: “120 öğrencimiz Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı bölgeyi inceleyerek ve gezerek rehberlerin anlattığı şekliyle tarihi yeniden gözlerinde canlandırma fırsatı buldular. Hayali Çanakkale’yi gerçek Çanakkale ile canlı olarak gözleriyle gördüler.100 yıl önce yaşanmış o kahramanlıklara ve savaşlara bizatihi şahit oldular” diye konuştu.

Geziye katılan öğrenciler ise Çanakkale gezisinin kendileri için çok önemli olduğuna işaret ederek: “Bizim için çok önemli bir gezi oldu. Tarih kitaplarında okuduğumuz Çanakkale Savaşlarının yaşandığı yerleri canlı olarak görme fırsatı bulduk. Bizlere bu fırsatı tanıyan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz. Çanakkale de gezerken gerçekten çok duygulandık. O insanlara yaraşır bir torun olmak için gayret etmemiz gerektiği kanısına vardık” diye konuştular.

 

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.