ÇANAKKALE ZAFERİNİN RUHU ABDÜLHAMİTHAN CAMİİNDE ATTI

Çanakkale Zaferi Kutlamaları Devam Ediyor. Ülkemizin Üçüncü Büyük Camisinde Çanakkale Zaferi İçin Mevlid Okundu, Hatimler İndirildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2015 14:12
ÇANAKKALE ZAFERİNİN RUHU ABDÜLHAMİTHAN CAMİİNDE ATTI

Kahramanmaraş İl Müftülüğünce Çanakkale Zaferinin 100. yılı ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla Cuma namazı öncesi Mevlit okutuldu, hatimler İndirildi. İl Müftüsü Muhammed Gevher’in bizzat okuduğu “Çanakkale ruhu” hutbesi cemaati çok duygulandırdı.

Ülkemizin üçüncü büyük camisi olan Abdülhamithan Camii Çanakkale zaferinin 100. Yılı ve şehitleri an gününü güzel ve bir o kadarda duygulu bir programla kutlamaya devam etti. Eller bu defa Şehitler için duaya kalktı.

Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, “Çanakkale Ruhu Ve Şehitlik” üzerine verdiği duygu dolu Vaazında Çanakkale de geçilemeyen yüreklerin iman dolu neferler olduğunu belirtti,  atalarımızın Çanakkale’ye destan yazmaya gitmediklerinin de altını çizen Müftü Demir, “Atalarımız Çanakkale'ye dönmemek üzere gittiler.”dedi. Dönmemek üzere gittikleri o yerde dünyada eşi benzeri görülmemiş bir zaferi Yüce Allah’ın onlara nasip ettiğini vurgulayan Müftü Abdullah Demir “ Onları rahmet ve minnetle anıyoruz.”şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Ulu Camii, Abdülhamit Han Camii İmam Hatip Ve Müezzin Kayyımları ile KSÜ İlahiyat fakültesinden Arif Yücel’in güzel seslerinden Çanakkale zaferi ve Şehitler için Kuran-I Kerim, Yasin-İ Şerif, Salatü Selamlarla Mevlid okundu, hatimler indirildi.

 Ardından Abdülhamit Han Camii İmam Hatibi Ömer Faruk Şirikçinin güzel duasına binlerce Cemaat âmin dedi.

Programda İl Müftüsü Muhammet Gevher de Şehitlik üzerine hutbe verdi. Müftü Gevher hutbesinde hafta boyunca bizlere bırakılan emanetlere sahip çıkmaya çalıştıklarını belirtti. Müftü Gevher konuşmasında; “Devlet ve millet olarak camilerde, okullarda, salonlarda genç ve ihtiyarıyla canı uğruna bize bırakılan bu Ülkede onlara dua ediyor minnetle anıyoruz. Şehitlerimizle beraber dimdik ayakta durmaya çalışıyoruz. Çanakkale geçilmez. Her zaman her yerde Allahın rahmeti, bereketi, nusreti bizimle oldu. Vatanımızı, güzelliğimizi, ahlakımızı, kardeşliğimizi bozmak isteyenler var. Ama biz bunlara beddua etmeyeceğiz. Bu vatanı, bayrağı, ezanı, kardeşliğimizi asla çiğnetmeyeceğiz. Çünkü Allah bu yolda gittiğimiz müddetçe her zaman yanımızda olacaktır. Çanakkale deki ruh aynı şekilde devam ediyor. Onlar oraya destan yazmaya değil yüreklerindeki imanın ne kadar kuvvetli olduğunu ve bu iman kuvveti ile bizlere yani gelecek nesillere neleri başarabileceğimizi göstermeye gittiler. Çanakkale de hep bu vardı, tefrika yoktu, Allah vardı, bismillah vardı, Allahü Ekber vardı, kardeşlik vardı. Sen ben yoktu.  Gayret ve azim vardı. Onun için O dua alan Mehmetçiği kimse yıkamamıştır.”

İl Müftüsü Muhammed Gevher Cuma Namazını bizzat kendisi kıldırdı. Çıkışta Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğünce Cemaate çörek ve şeker ikramında bulunuldu..

Programı Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir belediye başkanı Fatih Mehmet Erkoç’ta takip etti.

8-kopyala-002.jpg3-kopyala-002.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.