Canlı Hayvan Borsası'nda 3. Padok yapılacak

Canlı Hayvan Borsası'nda 3. Padok yapılacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mart 2017 14:18
Canlı Hayvan Borsası'nda 3. Padok yapılacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş Otogarı batısında yapımına başlanan ve hayvancılık sektörüne hizmet verecek Canlı Hayvan Borsası inşaatı devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı Etüt Proje Müdürlüğü tarafından yürütülen bu projeyle şehir merkezindeki hayvan satışı daha sıhhi, düzenli, şehir yaşamına karışmadan inşa edilen canlı hayvan borsasında yapılabilecek.

Canlı Hayvan Borsası inşaatında şu anda üst yapıda ince işler devam etmektedir.  Çalışmalar doğrultusunda 3. padok yapılacak ve saha betonu dökülecek.

Kahramanmaraş'ta 6 bin metrekare kapalı alan olmak üzere 23 bin metrekare arsa üzerine inşa edilen ve yaklaşık 4 milyon liraya mal olan canlı hayvan borsasının, bölgenin bu alanda önde gelen tesisler arasında yer alacağı belirtiliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince yapımına başlanan ve 2017 Haziran ayında tamamlanması planlanan canlı hayvan borsası, büyüklüğü ve kapasitesiyle hayvancılık sektörüne büyük katkı sağlayacak. Canlı Hayvan Borsası, yaklaşık 4 milyon liraya mal olacak ve içerisinde 500 büyükbaş hayvan, 1500 küçükbaş kapasiteli hayvan barındırma yerleri, küçükbaş teşhir padokları bulunan ikişer katlı sosyal tesis ve idari binanın yanı sıra, kantar odası, gübre deposunun, su deposu ve kuyusu ve nizamiye binası alanlarını da barındıracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.