Canlı hayvan borsası’nda inceleme

Canlı hayvan borsası’nda inceleme

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2017 09:51
Canlı hayvan borsası’nda inceleme

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapoımı tüm hızıyla devam eden ve hayvancılık sektörüne hizmet verecek Canlı Hayvan Borsası inşaatında incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı Etüt Proje Müdürlüğü tarafından yürütülen bu projeyle şehir merkezindeki hayvan satışı daha sıhhi, düzenli, şehir yaşamına karışmadan inşa edilen canlı hayvan borsasında yapılabilecek.

İnceleme sonrası bir açıklama yapan Başkan Erkoç: “Yapımı hızla devam eden 23 bin metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz 6 bin metrekare kapalı alana sahip olan Canlı Hayvan Borsası inşaatımızda incelemelerde bulunduk.

Büyüklüğü ve kapasitesi bakımından hayvancılık sektörüne büyük katkı sağlayacak ve bölgenin bu alanda önde gelen tesisler arasında yer alacak olan Canlı Hayvan Borsamızın içerisinde, 500 büyükbaş hayvan, 1500 küçükbaş kapasiteli hayvan barındırma yerleri, küçükbaş teşhir padokları bulunan ikişer katlı sosyal tesis ve idari binanın yanı sıra, kantar odası, gübre deposu, su deposu, kuyusu ve nizamiye binası alanlarını da barındıracak.

Şu anda gayrı sıhhi ortamda yapılan hayvan satışları buranın hizmete girmesinin ardından daha sıhhi ortamda yapılabilecek. Kahramanmaraş’ımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince yapımına başlanan ve 2017 Haziran ayında tamamlanması planlanan canlı hayvan borsası, büyüklüğü ve kapasitesiyle hayvancılık sektörüne büyük katkı sağlayacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.