Çeleğen: “Kudüs, ortadoğu’daki barışın teminatıdır”

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, ABD Başkanı Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel-Aviv'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararının kabul edilemez.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Aralık 2017 15:42
Çeleğen: “Kudüs, ortadoğu’daki barışın teminatıdır”

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, ABD Başkanı Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel-Aviv'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararının kabul edilemez. olduğunu söyleyerek, bu noktada tüm İslam Aleminin ortak hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Çeleğen yaptığı açıklamada: “İslam'ın ilk kıblesi olan Kudüs'ü, birilerinin uluslararası hukuku hiçe sayarak aldığı kararla İsrail’in başkenti olarak ilan etmesi asla kabul edilemez. Kudüs, sadece Filistin’in değil tüm dünyadaki Müslümanların ortak meselesidir.

Kudüs, Ortadoğu’daki barışın teminatıdır. Amerika ve İsrail uluslararası anlaşmalara ve BM kararlarına aykırı olan bu karardan bir an önce vazgeçmelidir. Bu noktada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tüm İslam alemini birlik olmaya davet ederek, Kudüs için gerekli girişimleri başlatmıştır. Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kudüs’ün savunucusu olmaya devam edecektir. Kardeş Filistin halkının haklarını savunmaya devam edeceğiz. Tüm İslam Aleminin de bu konuda ortak hareket etmesi mecburidir. Alınan bu yanlış kararlardan bir an önce geri dönülmesi temennisiyle, bütün müslümanları bu konuda duyarlı olmaya ve gerekli tepkileri vermeye davet ediyorum” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bu durum karşısında tutum ve davranışının belli olduğuna işaret eden Başkan

Çeleğen: ‘’Devletimizin ve hükümetimizin yetkili organları alınacak karara ilişkin tavır ve görüşlerini aktarmışlardır. Vatandaşlar olarak bizlere ise bu anlamda düşen vazife gerek ülke olarak gerek İslam alemi olarak birlik ve beraberliğimizin önemini tekrar hatırlamaktır. Alınan yanlış ve haksız kararlara karşı en büyük gücümüz bir ve beraber olmamızdır. Bu anlamda bazı devletler tarafından düşünülen kararı kınıyor ve engellenmesi gerektiği şeklindeki düşüncemizi Türk ve İslam alemi olarak haykırıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.