CEZAEVİ DEĞİL FABRİKA

Kahramanmaraş Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu, hükümlülerden oluşturduğu 100 kişilik ekiple fabrika gibi çalışıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2015 13:35
CEZAEVİ DEĞİL FABRİKA

Kahramanmaraş Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu, hükümlülerden oluşturduğu 100 kişilik ekiple fabrika gibi çalışıyor. Cezaevi içerisinde 17 adet atölye bulunduğunu ifade eden Kahramanmaraş Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Murat Üşümez, 4301 sayılı kanun gereğince hükümlülere meslek edindirilmesi ve topluma kazandırılması projesinin amacına ulaştığını söyledi. 
Cezaevinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kurum Müdürü Murat Üşümez, hükümlülerin bu atölyeler sayesinde para kazandığına da dikkat çekerek, “Kurumumuz 1 Kasım 2014 tarihinde Kahramanmaraş E Tipi Ceza İnfaz Kurumu’ndan bağımsız açık olarak hizmet vermeye başlamıştır. Kurumumuzda 285 adet hükümlümüz bulunmaktadır. Bunların 100 tanesi sigortalıdır" dedi. 
Müdür Üşenmez, Türkoğlu Ceza İnfaz Kurumu'nda 17 adet atölye bulunduğunu, burada halen Kahramanmaraş adliyesinin ve tapu bölge müdürlüklerinin, Orman Bakanlığı ile yapılan protokol neticesinde milli parklar bölge müdürlüklerinin kamelya ve piknik masası işlerini yaptıklarını kaydetti. Üşenmez, Gaziantep Tapu Bölge Müdürlüğü'nün 100 adet dolap işini yapıp kendilerine teslim ettiklerini, ayrıca Kahramanmaraş adliyesinin temizlik, çay ocakları, kafeterya, yurt, satış mağazası ve tabldot hizmetlerinde yine işlerin açık ceza infaz kurumu hükümlülerince yapıldığını belirterek, "4301 sayılı kanun gereğince hükümlülerin meslek edindirilmesi ve topluma kazandırılması projesi bu kanun gereğince bakanlığımızın desteğiyle ortaya konmuştur. Şuan 100 adet kurumumuzda SGK’lı ve yevmiye alan hükümlümüz bulunmaktadır. İş yurtları yüksek kurumumuz yılda hükümlülerin elde ettikleri karlardan yüzde 25’ni personelimize ve hükümlülerimize kar payı olarak vermektedir. Bu faaliyetlerimiz bakanlığımızın yüksek kurulunca, onların teşvik ve destekleriyle sürekli olarak devam etmektedir. Bundan sonrada daha fazla devam edecektir” dedi.

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.