Çiçek Böcekle Değil, Kentsel Dönüşümle Uğraşın: Özhaseki'nin Belediye Başkanlarına Fırçası!

Özhaseki, İstanbul'daki kentsel dönüşümü hızlandırmak için yeni bir birim kuracak. Belediye başkanlarını eleştirerek, işbirliği çağrısında bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ekim 2023 18:52
Çiçek Böcekle Değil, Kentsel Dönüşümle Uğraşın: Özhaseki'nin Belediye Başkanlarına Fırçası!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak amacıyla yeni bir birim kuracaklarını açıkladı. Bağcılar Yeni Mahalle 1538’inci Sokak’ta düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm Kapsamında Toplu Yıkım Töreni'nde konuşan Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesinde 200 binden fazla konutun ihalesine başladıklarını ve köy evlerinde çelik model geliştirdiklerini belirtti. Özhaseki, bu çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını ve kentsel dönüşüm sürecindeki zorlukları aşacaklarını vurguladı.

Ancak, kentsel dönüşüm projelerinde gereken adımları atmamakla eleştirdiği bazı belediye başkanlarına sert tepki gösterdi. Özhaseki, bu belediye başkanlarını eleştirerek, "Ne yazık ki bir kısım belediye başkanlarımız hiç bu işe el atmıyorlar, sanki kendi bölgelerinde hiçbir sorun yokmuş gibi davranıyorlar. Dışarıda gezip, çiçekle böcekle uğraşıp, akşama kadar düğün dernek gezmeye devam ediyorlar. Değerli kardeşlerim, eğer bu dönüşümün gerçekleşmesinde anahtar rol sizseniz, o zaman lütfen belediye başkanlarını sıkıştırın. Onlara 'Neden kentsel dönüşüm yapmıyorsunuz? Evlerimiz risk altında, neden harekete geçmiyorsunuz?' deyin. Onları vatandaşlarla buluşturun, bu projenin hesaplarını birlikte yapın. Sonra bakanlığımıza gelin, hangi partiye mensup olursanız olun, kapımız sizlere her zaman açık çünkü bu memleket hepimizin, bu insanlar hepimizin. Bu gayretle devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Özhaseki İstanbul'da özel bir kentsel dönüşüm programını hayata geçirmeyi planladıklarını açıkladı. Özel İstanbul Kentsel Dönüşüm Birimi kurarak İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına odaklanmayı amaçladıklarını belirten Özhaseki, bu birimin sadece İstanbul'a yönelik çalışacağını ve bu süreçte elde edilen gelirin sadece kentsel dönüşüm projelerine harcanacağını ifade etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.