Çiftçilere müjde! 141 proje daha...

Çiftçilere müjde! 141 proje daha...

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Nisan 2017 11:34
Çiftçilere müjde! 141 proje daha...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama sistemlerinin alımına 2006 yılından günümüze kadar  %50 hibe desteği verilmektedir.

2017 yılında müracaatlar 1 Ocakta başlayıp,  14 Şubata kadar 45 gün devam etmiştir. 152 başvuru alınmış, değerlendirmeler sonucunda 141 projeye hibe desteği verilmesi Bakanlığımız tarafından kabul edilmiştir.

Çiftçilerimiz tarafından proje gereği satın alınarak tarlaya döşenen bireysel sulama sistemleri teknik elemanlarımız  tarafından tarlada kontrol edilerek tespitleri yapılmaktadır. Tespitleri yapılan alımların faturaları ve diğer belgeleri de tamamlandıktan sonra icmaller hazırlanarak Bakanlığımıza gönderilmekte ve hibeleri hesaplarına gönderilmektedir.

2017 yılında projesi kabul edilen 141 çiftçimizle hibe sözleşmeleri imzalanmış olup, mal alım ve tespit işlemleri devam etmektedir. 141 proje için toplam 3.522.000 TL. Hibe desteği verilecektir.

Bireysel sulama sistemlerinden; tarla içi damla sulama sistemlerine, tarla içi yağmurlama sulama sistemlerine, tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemlerine, lineer sistem, Center Pivot sistem veya tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alımlarına ve güneş enerjili sulama sistemi kurulmasına hibe desteği verilmektedir.

Destekten, gerçek kişiler, kollektif, limited ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler faydalanmaktadırlar.

Sulama kooperatifleri ve tarımsal kalkınma kooperatifleri de ana sözleşmelerinde tarımsal üretim yapabileceklerinin yer alması şartıyla, kendilerine ait arazilerde veya kamu arazilerinden on yıl ve üzeri kiralama yaparak tüzel kişilik olarak başvuru yapmaları halinde destekten faydalanmaktadırlar.

Hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için 100.000.-TL, tüzel kişiler için 200.000.-TL.dir. Bakanlığımız tarafında ( KDV hariç) mal alım tutarının % 50’si hibe desteği olarak ödenmektedir.

İlimizdeki Sulama sistemleri hibe destekleri;

Kahramanmaraş’ta 2006 – 2016 yıllarında  toplam  345 Projeye  7.759.631 TL. hibe verilmiş, 23.768  dekar alan basınçlı sulamaya açılmıştır.

2017 yılında uygulanacak 141 proje ile proje sayısı 486 ya ulaşacak verilecek hibe desteği de 11.281.631 TL.olarak gerçekleşecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.