“ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

“ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
“ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Kahramanmaraş Kılavuzlu Sulama Birliği Başkanı Mehmet Sarı çalışmaları ve Kılavuzlu Barajı hakkında Diriliş Haber Gazetesine açıklamalarda bulundu. Mehmet Sarı 2016 yılında sulama sahasındaki çiftçilerin daha kaliteli ürün almaları için sürekli hizmet telaşı içinde olduklarını belirtti.

Kılavuzlu Sulama Birliği Başkanı Mehmet Sarı şu şekilde devam etti: “2016 yılında DSİ’nin yapmış olduğu tesisler ile en uygun şekilde tarımsal sulama yapıldı. Su kaynağımızın Kılavuzlu Barajından alınması ve barajda su potansiyelinin yüksek olmasından dolayı su problemi olmadı. Bölge bazında ve genel olarak düşünüldüğünde ise kurak bir yıl yaşandı.

BİRLİĞE BÜYÜK SORUMLULUKLAR DÜŞÜYOR

2017 yılı sulama sezonunun açılmasına sayılı günler kalırken Mehmet Sarı Birliğe büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Daha sonra Mehmet Sarı konuşmasında şunları kaydetti: “Yağışların az olmasından dolayı 2017 yılı sulama mevsiminin erken tarihe alınması yönünde çiftçilerimizden talepler geliyor. Bu talebi karşılayabilmek için DSİ sorumlularıyla irtibat kurup çiftçinin mahsulünü en verimli şekilde alması amaçlanıyor.

Çiftçilerimizi bilgilendirmek amacıyla bünyemizde çalıştırmakta olduğumuz tarım danışmanları görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için çabalıyorlar. Çiftçilerimize özenle bilgiler aktarılıyor. Toplantılar düzenleniyor, sulama sahasında bulunan mahalle camilerine bildiriler asılıyor. Aynı zamanda belediyeden anonslar yapılıyor. Mahalle muhtarlarına bilgilendirme metinleri gönderiyoruz, oradan da çiftçilerimize ulaşmış oluyoruz.”

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.