Çınar; “Emekçi için sesimizi gür bir şekilde duyuracağız”

HAK-İŞ Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramına ilişkin düzenledikleri program ve yerel seçim değerlendirmelerini gazetemizde paylaştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Nisan 2019 09:57
Çınar; “Emekçi için sesimizi gür bir şekilde duyuracağız”

İşçinin ve Emekçinin Bayramı münasebetiyle Şanlıurfa’da düzenlenecek program ile ilgili ve emekçinin hakları konuların vurgu yapan Hak-İş Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar; “1 Mayıs işçi bayramı olarak kutlanırdı lakin bir tatil günü ilan edilmemişti. Büyük bir mücadelenin sonunda emekçinin bayramı ve resmi tatil olarak ilan edildi. Öncesi dönemlerde 1 Mayıslar İstanbul taksimde bazı topluluklar tarafından kutlama yapmaya çalışıyorlardı. Bunu sayın cumhurbaşkanımız ele alarak 1 Mayıs’ın her yerde kutlanacağını ve bununla ilgilide resmi tatil ilan edilmesi sendikalarımız ve çalışanlarımız adına sevindirici bir olaydı. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da başkanlar kurulu toplantısı düzenleyerek seçim sonrası değerlendirme ve 1 Mayıs işçi bayramı ile program düzenledik. Alınan karar neticesinde Şanlıurfa’da kutlayacağımız ve Kahramanmaraş’tan da en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olarak, çalışan arkadaşlarımızla birlikte ortalama bin beş yüz katılımıyla gerçekleştireceğiz. Katılımcıların tamamına yakını emekçi kardeşlerimiz olacak. Hak-İş konfederasyonu bünyesinde Kahramanmaraş’ta 16 bin üyeye sahibiz isterdik ki katılımlarımız daha yüksek sayılarda olsun müsait olan bütün emekçi arkadaşlarımızın doğal hakkıdır. Bir yıl boyunca çalışıp bir gününde emekçinin bayramının tatil olarak kutlanması en doğal hakları ve sevindirici bir olaydır. Öncelikle dertlerimizi sıralayacağız, eğleneceğiz bayramımızı olması gerektiği gibi kutlayacağız. Emekçi kardeşlerimizin taleplerini bu alanda dile getireceğiz tabi ki sadece bir eğlenme olarak emekçilerin bütün isteklerini ve haklarını kutlamayı tatbik ettiğimiz alanda haykıracağız. Ödenmeyen enflasyon farklarını, çalışan arkadaşlarımızın mağduriyetini dile getireceğiz. Sesimizi gür bir şekilde hükümetimize duyurmaya çalışacağız. Hükümetimizden beklentilerimiz çalışan arkadaşlarımız adına, enflasyondan dolayı ezilmişlerdir. O gün ki ekonomi verilerine yapılan zam uygun olabilir ama bugün çıkan enflasyon oranları çok çok üstte. Çalışan arkadaşlarımızı enflasyona ezdirmemek için bu KHK ile çıkan toplu sözleşmesini dikkate alarak enflasyon farkının ödenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlerin tüm ülke genelinde Cumhur İttifakı lehine olduğu ve sonuçların tüm vatandaşlara hayırlı olması dileklerini belirten Çınar; Türkiye bir yerel seçime girdi. Ülke genelinde Cumhur ittifakının galibiyetiyle sonuçlandı. Türkiye genelinde oy oranı korunuyor. Kahramanmaraş’ı ele aldığımızda gerçekten yüksek bir katılım vardı ve bu demokrasi adına sevindirici bir olay. Bugün yüzde 67 oy oranıyla seçim kazanıldı. Ülkemiz ve memleketimiz adına iyi bir seçim yaşandığını düşünüyorum. Bazı illerimizde sıkıntılar yaşandı bununda en kısa sürede atlatılacağını düşünüyoruz. Yerelde seçime katılımda Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün de faktörü olduğunu düşünüyorum. Bu şehre büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ülkemiz adına hayırlı olsun” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.