Çin'de dev operasyon başladı

Çin'de dev operasyon başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mart 2017 15:15
Çin'de dev operasyon başladı

Çin, yolsuzluk ya da rüşvetle suçlanan ve yurt dışına kaçanlar için "Sky Net 2017" (Tienvang) ve "Tilki Avı 2017" (Liehu) operasyonları düzenleyecek.

Cnin (ÇKP) resmi yayın organlarından Global Times gazetesinin haberine göre, Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı bu suçlamalardan aranan, yurt dışına kaçan kişiler için "Tilki Avı 2017" operasyonu yapacak.

Çin Halk Bankası ve Çin Merkez Bankası da bu kişilerin, deniz aşırı bankalar ve yeraltı bankalarından yaptığı para transferi ve kara para aklama trafiğine karşı sıkı önlem alarak, "Sky Net 2017" ile suçluların yasa dışı gelirlerine yönelik operasyon düzenleyecek.

GEÇMİŞ YILLARDA BENZER OPERASYON

Bankalar, yolsuzluk firarilerinin yakalanması ve yasa dışı kazançların kurtarılması için ilgili bakanlıkla iş birliği içinde olacak. Geçmiş yıllarda düzenlenen benzer operasyonlarda çok sayıda yolsuzluk firarisi yakalanmış, bu kişilerin yasa dışı kazançlarına el koyulmuştu.

Tilki Avı operasyonuyla geçen yıl 19'u kırmızı bültenle aranan, 134'ü devlet görevlisi bin 32 kişinin ülkeye dönüşü sağlanmıştı.

Firarilerin yasa dışı yollardan elde ettiği 2,4 milyar yüen ülkeye getirilmişti.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.