Çinkay: 2015 i değerlendirdi

Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çinkay 2015 ve 2016 yılı ekonomisi hakkında değerlendirmeler de bulundu. Çinkay, OSB’nin aldığı hizmetleri ve yaşadığı sorunları dile getirdi ve OSB’nin hedeflerini anlatırken Rusya kr

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Şubat 2016 15:15
Çinkay: 2015 i değerlendirdi

 2015 yılı nasıl geçti OSB ne tür hizmetler aldı?

2015 yılı dış talep desteği görmeden bir büyüme sergiledi. 2015 in seçim yılı olması sebebi ile durağan bir yıl oldu denilebilir bir ülkenin ekonomideki istikrarı siyasi istikrar ile eşdeğerdir. Genel olarak bakılacak olursa 7 Haziran öncesi kendini koruyan bir ekonomi 7 Haziran sonrası karamsar bir tablo ve 1 Kasım sonrası piyasalarda psikolojik bir rahatlama oldu elbette ki ülkede tek başına bir partinin iktidar olması iş dünyasını memnun etti. Kahramanmaraş OSB de ise; 2015 yılında yılan hikâyesine dönen doğalgaz sorunumuzu çözdük. Yüklenici firma ile anlaşmamızı yaptık. Onlarda çalışmalara hızla başladılar. Takriben birkaç ay içerisinde gerekli işlemler tamamlanacak ve doğalgaza kavuşmuş olacağız.   Kahramanmaraş’ın en büyük 2’nci caminin yapımı devam ediyor. Cami İnşaatının büyük bölümü tamamlandı. İç dekorasyonu işlemlerine başlandı.  Caminin açılışı 2016 yılı içerisinde yapılacak. Organize Sanayi bölgesine girişlerde hayli ölümlü kazalara sebep olan kavşak çalışması Büyükşehir Belediyemizin desteği ile tamamlanarak sinyalizasyon çalışmaları yapıldı.

Bölgeye talep ne durumda?

Kavlaklı Organize Sanayi Bölgesi Kahramanmaraş’ın büyük yükün azaltmasına rağmen yeni gelen yatırımlara yetmedi. Şuanda Bölge içerisinde hiç boş arsa kalmadı. Gelen taleplerin karşılanması adına yeni Organize Sanayi Bölgesi ve imar alanları gerekiyor. Bunların yapılması yatırımların önünü açacak, Kahramanmaraş ekonomisini katkı cihetinde pozitif feedback alacaktır.

2016’dan ne bekliyorsunuz, hedefleriz nelerdir?

 2016 için özellikle kur ve faiz arasında sıkışıp kalan piyasaların rahatlaması adına tedbirlerin alınması yönünde beklentimiz var. Ekonomi olarak piyasaların hareketlenmesi nisan ayını bulacağa benziyor.

AK Parti hükümetinin Suriyeli mültecilerin çalışma izni konusunda yapacağı çalışmaların ekonomiye pozitif etkisi olacaktır. Özellikle Kahramanmaraş gibi Suriyeli mültecilerin yoğun yaşadığı iller bu durumdan daha çok faydalanacaktır.

2016 Hedeflerimiz arasında ise;

Organize Sanayi Bölgesi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Arıtma Tesisi projemizi sunduk. Projemiz Bakanlık tarafında onaylandı. Proje 8 milyon TL’ye mal olacak. Bunun için kredimizi de hazırladık. Projenin 2016 veya 2017 yılında devreye alınması planlanıyor.

2016 yılında sosyal anlamda çalışmalar yürütüyoruz. Sosyal alanımızda OSB’lere mahsus devlet desteğinden faydalanılarak teknik lise yapılması gündemimizdedir. Çalışmalarımız sürüyor.

Kavlaklı mahallesi ile birlikte 20 bin kişilik nüfusa sahip olan bölgemizin ulaşım probleminin çözülmesi adına raylı sistem yapılmasını Büyükşehir Belediyemizden talep ettik. Bu talebimiz adına çalışmalarımız ve görüşmelerimiz sürüyor.

Bunların haricinde Elektrik üretimi için kömür santrali yapılması da planlarımız arasında yer alıyor. Bu çalışma adına yetkili mercilerle görüşmelerimiz sürüyor. 

Rusya krizi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Rusya ile yaşanan kriz elbette iş dünyamızda etkili olmuştur. Zira hiç kimse Rusya ile kriz olacağı ihtimaline yer vermiyordu. Zaman içinde krizin çözüleceğine inanıyoruz. Bu durum her iki tarafın da menfaatine değildir. Krizleri fırsata çevirmeyi bilerek kendimize yeni pazarlar bulmalıyız. Yeter ki yurt içinde mali ve siyasi istikrar olsun. İş dünyası üretim odaklı çalışmayı devam ettirerek kendine yeni yollar çizecektir. 

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.