Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Emeklilerin Bayram İkramiyesine Yüzde 50 Artış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusuna göre, emeklilerin bayram ikramiyesi yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıkarıldı. İkramiye, belirli hak sahiplerine ödenecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2024 15:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Emeklilerin Bayram İkramiyesine Yüzde 50 Artış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesindeki artışı duyurdu: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın artış talepleriyle ilgili açıklamasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün zamlı rakamı paylaştı. Emeklilerin bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Bayram ikramiyeleri 1100 liradan 2 bin liraya çıkarılmıştı. Geçtiğimiz yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda toplamda 4 bin lira ikramiye ödenmişti. Şimdi ise emeklilerin bayram ikramiyesine yapılacak zam gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, bayram ikramiyeleri yüzde 50 artışla 3 bin lira olacak.

Kimlere bayram ikramiyesi ödeniyor? SGK'dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı alanlar ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar, şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bunların hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.

Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Ramazan Bayramı 10 Nisan'da başlayacak ve emekliye bayram ikramiyeleri bayramdan önceki hafta hesaplara geçecek. Dolayısıyla, 1-9 Nisan tarihleri arasında bütün emekliler ilk ikramiyelerini alacak. Diğer ikramiye ödemesi ise Kurban Bayramı öncesi 10-15 Haziran haftasında gerçekleştirilecek.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.