Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bunan yalanlarının freni yok!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bunan yalanlarının freni yok!'

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2017 14:12
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bunan yalanlarının freni yok!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İnsan İçin Orman, Ekonomi İçin Orman Programı'nda konuştu. Erdoğan "Bir boşluk varsa farklı bir konuda kararname çıkarabilir. Ancak Meclis'in böyle bir kararnameyi iptal yetkisine sahiptir. Bunlara hiç girmiyorlar. Bu yalanın mumu da yatsıya kalmadan sönünce bu defa çıtayı biraz daha düşürdüler. Önceki gün Cumhurbaşkanı tüm lokantaları kapatılabilir deniyor. El insaf! Yalanın da bir haddi olur. Bunun yalanın hududu, freni yok." dedi.

İnsan İçin Orman, Ekonomi İçin Orman Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbim gücünüzü kuvvetinizi arttırsın inşallah. Rabbim inşallah 16 Nisan'da gençlerin parlamentoya nasıl gireceğini göstermeyi de inşallah dualarımızın himmetiyle bizlere nasip etsin. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın kıymetli yöneticileri, geçimini ormandan sağlayan değerli vatandaşlarım, hanımefendiler, beyefendiler sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Bir yıllık aranın ardından bu defa Ankara'da yine sizlerle birlikte olmanın memnuniyeti içindeyim. Geçtiğimiz yıl bugün İstanbul'da ormancılarımızla buluşmuş, çeşitli projelerin açılış törenlerini gerçekleştirmiştik. BM'nin Dünya Ormancılık Günü olarak belirlediği 21 Mart uluslararası alanlarda çeşitli etkinliklerle kutlanıyor" dedi.

"NEVRUZ İNSANLA TABİAT ARASINDAKİ SAYGININ SEMBOLÜDÜR"

21 Mart'ın bir başka anlamı daha olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Orta Asya'dan İran'a ve Balkanlar'a kadar geniş bir coğrafyada Nevruz günü olarak, yani toprağın uyanışı ve baharın müjdecisi olarak kabul edilip, kutlanıyor. Nevruz insanla tabiat arasındaki karşılıklı saygıya, sevgiye dayanışmaya dayalı ilişkinin sembolüdür. Birbirlerine komşu kültürler arasında ortak bir değer olarak yaşaması Nevruz'un isabetli bir kutlama gönü olduğunu gösteriyor. Buradan tüm vatandaşlarımızın, 21 Mart'ı özel bir gün olarak kabul eden herkesin Nevruz Bayramı'nı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

SALONDAKİ GENÇLERDEN AVRUPA'YA ÖNEMLİ MESAJ!

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a salondaki gençlerin Avrupa'ya göndermeli mesajı dikkatten kaçmadı. Salondaki gençler "Avrupa Avrupa duy sesimizi işte bu reisin ayak sesleri" diye slogan attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsan İçin Orman, Ekonomi İçin Orman" Programı'nda yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"81 İLDE TABİAT SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ"

Hedefimiz odun dışı orman mahsulü üretimini artırmak. Anadolu sadece kendi bağrında yetişen 3 bin 600 bitkisiyle bereketli ve şifalı alanlara sahiptir. 81 ilde tabiat turizmi seferberliği başlatıyoruz. Ülkemizin sahip olduğu tabiat güzelliklerini turizm sektörüne kazandırmaya kararlıyız. Bu anlamda dünyanın ilk 5 ülkesi arasına girmek istiyoruz. Ülkemizin ormanlarını bu bilinçle korumalı ve büyütmeliyiz. Türkiye her alanda olduğu gibi bu alanda da adeta bir devrim gerçekleştirmiştir. Tabiat Allah'ın bize emanetidir. Bunu hoyratça yok etmek hıyanet etmektir. Başta Fatih Sultan Mehmet olmak üzere büyüklerimiz tek bir dalın koparılmasına göz yummadılar. Her canlının kendi halince Allah'ı zikrettiğine inanan bir kültürden başka türlü bir hareket tarzı beklenemez. Türkiye'nin son asırlarda yaşadığı sıkıntılar tabiatla ilişkilerimize de zarar vermiştir. Ağaçların, ormanların, tabiatın ve tabiatın gülen yüzünün bir parçamız olarak hayatımıza gireceği günler yakındır. Kardeşlerim ormanlarımızın hikayesi, ülkemizin ve milletimizin hikayesidir. Bir gerileme dönemi oldu. Sonra fırsatını bulur bulmaz ormanlarımıza yeniden hakettiği değeri vermeye başladık.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.