Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençler hak ettiği yeri alacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençler hak ettiği yeri alacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mayıs 2017 08:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençler hak ettiği yeri alacak

AK Parti’de gençleştirme operasyonunun sinyalllerini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu pazar günü yapacağımız partimizin büyük kongresinden itibaren kendi inisiyatif alanımızda gençlere hak ettikleri yerleri vermeye kararlıyız. Bu düzenlemeleri gençlerimize ihsan değil haklarının gecikmiş teslimi olarak görüyoruz” dedi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 81 il ve KKTC’den birer kadın ve erkek temsilci genç ile sporcuları kabul etti. “2023 Türkiyesini sizin için ve sizinle inşa ediyoruz” diyen Erdoğan,

özetle şu mesajları verdi:

Şöyle çevreme bir bakıyorum, bazılarının gençlerimizle ilgili, yeni nesille ilgili karamsar düşünceler taşıdıklarını görüyorum. Ben ise tam tersine gençlerimizden, yeni nesillerden ümitliyim. 2023 Türkiyesini sizin için ve sizinle inşa ediyoruz. Bir sonraki Kızıl Elma’mız olan 2053 Türkiyesi her şeyiyle size emanet.

DEVRİMLERİ SİZ YAPACAKSINIZ

Biz siyasetçilere düşen gençliğe ufuk vermektir. Şimdi bundan sonrası size ait. Artık reformları siz yapacaksınız. Devrimleri siz yapacaksınız. Ve bu devrimleri yapmak suretiyle Türk milletinin ne kadar güçlü olduğunu dünyaya siz göstereceksiniz. Bakın darbe demiyorum. Devrim diyorum, reform diyorum. Biz reformlarla, devrimlerle uğraşacağız. Bizim yaptığımız batının dediği gibi sessiz devrimdir.

TARİHİMİZİ BİZE OKUTMADILAR

Bizim tarihle bağlarımızı kopardılar. Bize öyle bir tarih okuttular ki, biz hep mağlubiyetlerle, ilkelliklerle geçmişi olan bir tarih okuduk. Şanlı tarihimizi bize okutmadılar. Bir takım gariplikler. Özellikle şimdi bunun üzerinde duruyoruz. Müfredatımız üzerinden özellikle duruyoruz ve anlı şanlı tarihimizi kitaplarımıza geçireceğiz. Aşağılık kompleksi içinde yetiştirilen bir nesil olursak o zaman tamamen bezgin bedbin bir nesil olacağız. İşte onu şimdi yıkıyoruz.

PARTİYİ GENÇLEŞTİRECEĞİZ

Bu pazar günü yapacağımız partimizin büyük kongresinden itibaren kendi inisiyatif alanımızda gençlere hak ettikleri yerleri vermeye kararlıyız. Bu düzenlemeleri gençlerimize ihsan değil haklarının gecikmiş teslimi olarak görüyoruz. Ben karşımda hep Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koyacak bir gençlik gördüm, gençlik görüyorum. 19 Mayıs Türk tarihindeki sayısız yeniden başlangıçlardan biridir. Özgürlük mücadelemiz değişik görünümler altında da devam etmiştir.

BAŞKA HESAPLARA GİRMESİNLER

Çin’de neyi konuştuk biliyor musunuz orta, kuzey, güney koridoru. Orta koridorda Türkiye var. Tüm projelere bakınca trilyonlarca dolar yatıyor burada. Biz de diyoruz ki tribünde izleyen değil sahada oynayan olalım. Bizim Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden

başka devletimiz yok. Bunu herkes böyle bilecek. Bunu herkes böyle bile. Başka hiçbir hesabın içine kimse girmeye. Girerlerse bedeli ortada.

Musluk kapanıncaçılgına döndüler

Terör örgütleriyle mücadelenin kararlı şekilde sürdüğünü belirten Erdoğan, eğitimdeki değişime dikkati çekerek, “İlk öğretimde okula gitmeyen öğrencimiz neredeyse kalmadı. Katsayı problemini ortadan kaldırdık. Dershaneleri tamamen kapatarak aileleri bu sistemin yükünden kurtardık. Eğitim mafyaları türemişti ve bu mafyalar benim garip gureba halkını sömürüyordu. Çocuğu üniversiteye gidebilsin diye evinden davarını satan analar vardı Anadolu’da. Şimdi artık devlet telafi kurslarını yapar hale geldi. Biliyorsunuz

bu FETÖ’nün ilk saldırısı bize buradan geldi. 1 milyar asgari oradan kazanıyorlardı. Musluk kapatılınca çılgına döndüler. Darbe girişimine bundan dolayı girdiler. Sadece bu durum bile dershaneler konusundaki tavrımızın ne kadar doğru olduğunun göstergesidir” dedi.

AB liderleriyle biraraya gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşecek. AB Komisyonu Baş Sözcüsü Margaritis Schinas, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, Erdoğan, Tusk ve Juncker arasındaki görüşmenin, 25 Mayıs’ta Brüksel’de gerçekleşeceğini söyledi. Schinas, görüşmenin yeri konusunda ise bir bilgi vermedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Mayıs’ta NATO’nun yeni karargahının açılışı dolaysıyla toplanacak zirveye katılacak. Erdoğan’ın zirve kapsamında bazı liderlerle ikili görüşmesi planlanıyor. AB kurumlarının liderlerinin Erdoğan’la görüşmek istediğini ilk olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel, 29 Nisan’da yapılan AB Liderler Zirvesi sonrasında açıklamıştı.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.