Cumhurbaşkanı Erdoğan Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2017 15:01
Cumhurbaşkanı Erdoğan Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Muhtarlar Toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, FETÖ'ye yardım ve yataklık yapan ülkelerin olduğunu ve hepsinin suç ortağı olduğunu söyledi.

* Ülkemizin tarihinin en kritik dönemlerinden birinden geçtiği şu son yıllarda bizim pusulamız yine milletimizdir.  Eğer milletimiz herhangi bir hususta bize istikamet gösteriyorsa, bize düşen o yolda yapabilecğeimizin en iyisini ortaya koymaktır.
 
* Cumhutyet adına Cumhur'u Ankara caddelerine sokmayanlar seçime girmeden iktidara girmenin yolarını arayacak durumdalar.  Seçim demek, millete gitmek demektir.  Bizim muhattabımız milletimizdir. Onun mahalle ve köylerdeki temsilcileri de sizlersiniz.
 
* Türkiye'yi batılı bir ülke olarak tanımlarsanız doğru söylersiniz ama eksik ifade etmiş olursunuz. Türkiye'yi doğulu bir ülke olarak tanımlarsanız yine doğru söylersiniz ama yine eksik ifade etmiş olursunuz.  Tüm tanımların doğru ama eksik olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. 
 
AB KONUSU
 
* 650 yılı aşkın süredir kesintisiz bir şekilde Avrupada medeniyetimiz ve kültürümüzle varız. Avrupa genelinde 5 milyon vatandaşımız yaşıyor. 
 
* Türkiye'yi Batılı bir ülke olarak tanımlarsanız eksik ifade etmiş olursunuz. Türkiye'yi Doğulu bir ülke olarak tanımlarsanız eksik ifade etmiş olursunuz. Gerçekten de tüm tanımların doğru ama eksik olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz.650 yılı aşkın süredir Avrupa'da varız ve var olmaya devam edeceğiz. Trakya'daki şehirlerimizi bir kenara koyup Avrupa genelinde 5 milyon vatandaşımız yaşıyor. Yüz binlerce vatandaşımız geleceklerini orada kurdular. Bizi oradan kovmaya Avrupa devletlerinin gücü yetmez. Biz Avrupa'da misafir değil ev sahibiyiz. Hedefimiz kökü mazide olan atiyi kurmaktır. 
 
* AB ülkemize söz verdiği ama kasıtlı olarak tutmadığı adımları attığında biz de iyi niyetimizi göstereceğiz. Artık tek taraflı adım atma dönemi bitti. Artık ne kadar ekmek o kadar köfte. Bize ne verirseniz bizden o kadarını alırsınız. AB'nin peşinden koşmaya niyetimiz yok. 53 yıl oyalandık. Avrupa kendi üzerine düşenleri yaparsa biz verdiğimiz her sözün arkasındayız. Aksi takdirde kendileri bilirler. 
 
DARBE GİRİŞİMİ
 
* Türkiye doğuyu ve batıyı, kuzeyi ve güneyi kucaklayan bu zengin mirası üzerinden kendisine yeni bir gelişme inşa etmeye çalışıyor. Pek çok saldırıyı da göğüslemek zorunda kalıyoruz. 15 Temmuz Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'ndan beri gördüğü en sinsi ve alçak saldırı olarak tarihimize geçmiştir. 15 Temmuz hem bir darbe girişimi, hem bir işgal teşebbüsü, hem de bir terör saldırısıydı.
 
* Bu ihanetin başını çeken örgütün (FETÖ) asker,  polisinden öğretmenine, iş adamından akademisyenine kadar üst düzey  yöneticilerinin çoğu yurt dışına kaçtı. Niye kaçtınız? Dürüstseniz, samimiyseniz  niye kaçtınız? Demek ki suçlular. Suçlarını bildikleri için kaçtılar. Bu  kişilerin sığındıkları ülkelere ve oralarda gördükleri hüsnü kabule baktığımızda,  asıl niyetin ne olduğunu çok daha iyi anlıyoruz. Bu insanları, eğer bu ülkeler  bağırlarına basıyorlarsa kusura bakmasınlar, hepsi de suç ortağıdır. Bunu da  böyle ilan ediyorum. 'Verin' diyeceğiz, vermeyeceksiniz. Bu ne demektir? Hukukta  buna yardım yataklık denir. Bunlara, bu ülkeler yardım yataklık yapıyor.
 
FIRAT KALKANI
 
* Türkiye'nin Suriye ve Irak politikalarının Batı'yı rahatsız etmesi, bunların egemenlik hakkına dayanmıyor. Suriye'nin Irak'ın geleceği bunların umurunda değil. Petrol var mı, var, onun için oradalar. Hemen yanı başımızda DEAŞ, PYD/YPG gibi terör örgütlerinin cirit attığı yerler oluşmasına izin veremeyiz. Fırat Kalkanı'nın hedefi de herhangi bir ülke veya kişi değil sadece terör örgütleridir. Kimsenin şüphesi olmasın, kimse de başka yere çekmesin. Türkiye tek başına da kalsa terör örgütleriyle mücadelesini sürdürecektir. Batı dünyasından bu yönde engellemelerle karşılaşıyoruz.
 
FETÖ VE PKK
 
*  FETÖ ve PKK ile mücadele konusunda kamuda ciddi bir temizlik çalışması yürütülüyor. Bu devletin parasını yiyip bu millete kılıç çeken kimseye karşı en ufak bir musamahamız yoktur, olmayacaktır. Bu işe girişen herkes hesabını verecektir.Bir darbe komisyonu var. Burada bazıları gelip bir şeyler söylüyorlar.  Buradan açık açık söylüyorum. Bu olay 40 yıllık bir olaydır. Silahlı kuvvetlere girenler son 10 yılda girmediler. Generaller 10 yılda bu seviyeye nasıl geliyor. Nasıl olur da siz bunları son 14 yıla sığdırırsınız. Yoksa bu iktidara fatura mı kesiyorsunuz. Buna asla izin vermeyiz. 
 
AVRUPA'DAKİ BAZI FİRMALARIN ASKERİ MALZEME SATIŞIYA İLGİLİ
 
* Biz bu sancıları en başından itibaren yaşadığımız,  hissettiğimiz için 14 yıldır kendi ayaklarımızın üzerinde durmamızı sağlayacak  bir alt yapıyı kurmaya çalışıyoruz. Bunlar zavallı. Siz bizim Çanakkale destanını  okudunuz mu? Artık Haçlı zihniyetleri tarih oldu. Yoksa bunu mu uyandırmak  istiyorsunuz? Böyle bir geri dönüş mü yapmak istiyorsunuz? Eğer böyle bir  teşebbüsün içerisindeyseniz bu çok yanlış bir şey. Önce kendinizi bir test edin,  bu ülke bir NATO ülkesidir. Bir NATO ülkesine karşı 'Biz böyle bir adımı nasıl  atarız' diye kendinize sorun. Yanlış yoldasınız, kendinizi test edin doğru yola  gelin.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.