Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeyi törende verdi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeyi törende verdi...

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Temmuz 2017 10:56
Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeyi törende verdi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kınalıada Korveti’nin Tuzla’da denize indirilmesi töreninde konuştu: Türkiye kendi savaş gemisini yapabilen 10 ülke arasında. Uçak gemisi gibi bu alanda zirve olan projeler bizim için artık hayal değil

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tuzla'da Kınalıada Korveti (4. Milgem) Denize İndirme ve İstanbul Firkateyni (5. Milgem) İnşa Başlangıç Töreni'ne katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada "Türkiye'nin savunma sanayisindeki atılımlarını engellemeye yönelik tutumlara müsamaha göstermemiz kesinlikle söz konusu olamaz. İnşallah uçak gemimizi de yapacağız" dedi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

 DENİZLERDEKİ GÜCÜMÜZ ARTACAK: İnşallah önümüzdeki yıl hizmete girecek Burgazada'yı, 2020'de Kınalıada takip edecek. Bu gemilerimizin de devreye alınmasıyla denizlerdeki gücümüz daha da artacak. Savunma sanayisinde takip eden değil, takip edilen, tüketen değil üreten bir üst aşamaya artık geçmemiz gerekiyor.

0x0-sira-ucak-gemisinde-1499115556268.jpeg

 TERÖRLE MÜCADELE EDEMEZDİK: Herhangi bir alanda muadil ürünler ve projeler arasında mutlaka kendi firmalarımızı tercih etmek durumdayız. Acil ihtiyaçları karşılayacak kadarını dışarıdan temin yoluna gitsek bile planlarımızın omurgası mutlaka milli imkânlara dayanmalıdır. Şayet 15 yıldır bu yöntemi takip etmiyor olsaydık, bugün ülkemize uygulanan örtülü ambargolar sebebiyle terörle mücadelemizi de sınır dışı operasyonlarımızı da yürütemez hale gelmiştik.

 KARŞILARINDA BİZİ BULURLAR: Yaşanan tıkanıklıkları, sıkıntıları çözecek, küçük-büyük demeden bu alanda fikri projesi olan herkesi destekleyecek bir sistemi süratle tesis etmeliyiz. Zaman zaman girişimcilerin şevkini, kıran kimi umursamazlıktan, kimi rekabette taraf tutmaktan kaynaklanan ama kimi de buram buram art niyet kokan olumsuzlukların haberlerini alıyorum. Sebebi ne olursa olsun Türkiye'nin savunma sanayisindeki atılımlarını engellemeye yönelik tutumlara müsamaha göstermemiz kesinlikle söz konusu olamaz. Böyle tavır içine girenler, karşılarında bizi bulurlar.

0x0-sira-ucak-gemisinde-1499115565614.jpeg

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.