Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tillerson 'terörle mücadele' konusunu ele aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tillerson 'terörle mücadele' konusunu ele aldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mart 2017 14:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tillerson 'terörle mücadele' konusunu ele aldı

Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Terörle mücadelede kararlılığın vurgulandığı görüşmede, bu çerçevede ne gibi ortak adımlar atılabileceği ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı Beştepe'de kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Suriye ve Irak'ta başta DEAŞ olmak üzere terör örgütleriyle mücadeleyi sürdürme kararlılığının vurgulandığı kabulde, bu çerçevede ne gibi ortak adımlar atılabileceği ele alındı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, terörle mücadelede doğru ve meşru aktörlerle çalışmanın önemli olduğuna da dikkati çektiği belirtildi. Bu vesileyle, gerek ikili ilişkilerde, gerekse bölgesel meselelerde iki ülke arasındaki işbirliğini daha da güçlendirmenin önemi üzerinde duruldu. Terör örgütü FETÖ'nün ele başının iadesiyle ilgili süreç ve örgüt mensuplarının ABD'deki faaliyetlerinin önlenmesi konularının da ele alındığı kaydedildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmeden önce Başbakan Yıldırım ile bir araya gelen Tillerson'ın görüşmesinde FETÖ, Irak ve Suriye'deki durum ele alınmıştı.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.