Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olmak bizim için onurdur

Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olmak bizim için onurdur

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Haziran 2017 11:39
Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olmak bizim için onurdur

Afşin ilçesini planlı olarak büyütmek, geliştirmek ve güzelleştirmek için ekibiyle dur durak bilmeden çalışan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, referandum sonrasını ve kongre sürecini gazetemize değerlendirdi. Güven, “Cumhurbaşkanımız gibi fedakâr bir insanın yol arkadaşı olmak bizim için büyük bir onurdur.” dedi.

İlçenin daha güzel ve modern bir görünüme kavuşması adına yürütülen çalışmalar kapsamında dev projelere imza atan ve 3 yılda, seçim vaatlerinin yüzde 80’ini tamamlayan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven göreve geldiği günden beri yaptığı çalışmaları gazetemize aktardı. Hizmetlerin yanı sıra referandum sonrasını ve kongre sürecini de anlatan Güven, “Bugüne kadar, inanmadığımız hiçbir söz söylemedik” dedi.  

Başkan Güven, “Afşin Kahramanmaraş'ta hak ettiği konuma kavuşacaktır. Çünkü Afşin Belediyesi; çalışmalarının odağına "insan" unsurunu koyan, dürüst, şeffaf ve haysiyetli iş üretme anlayışını getiren, tüm hizmetlerinde birinci sınıf olma gayretini taşıyan, 'Ben' yerine, 'Biz' diyen, şahsi değil, ortak menfaatler uğruna çalışan, hak, hukuk ve adalete inanan, doğruluk ve yansızlık adına mücadele eden, insanı güler yüzle karşılayan ve ağırlayan, Afşin'in tarihi değerlerini koruyan ve sahip çıkan, tüm bu ilkelerinden taviz vermeyen, ve doğru bildiği yoldan asla şaşmayan bir yönetim anlayışı ile idare edilmektedir” ifadelerini kullandı.

a-004.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurucusu olduğu AK Parti’nin Genel Başkan seçilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bunun yerele yansımaları nasıl olacak?

AK Parti 15 yıldır iktidar partisidir. Cumhurbaşkanımıza duyulan güven ve sevgi bambaşkadır. Bu partide her kesimden insan var. Cumhurbaşkanımızın Parti Başkanı olmasının olumlu yansımaları var. İnşallah bu süreçte parti yönetiminde ilçe düzeyine kadar milli düşünmeyenlerin temizlenmesi beklentisini taşıyoruz. Milli olmayanlar bir an önce temizlenecektir. Cumhurbaşkanımız bu mücadeleye girdiğinde yalnız olduğunu söyledi. Kendi gayret etti ve başardı.  Yeni Türkiye’nin inşası anlamında Cumhurbaşkanımızın Genel Başkan olmasının katkısını göreceğiz.  Doğru bildiği kararlar alıp yönlendirsin. Çünkü onun doğru bildiği hiç bir şey yanlış çıkmadı. Cumhurbaşkanımızdan kendi adıma çok memnunum. Milli düşünen insanlarda da Cumhurbaşkanımızın heyecanını görüyorum.

16 Nisan’da Kahramanmaraş’ta ve ilçelerde yine rekor oy çıktı. Afşin İlçesinde referandum sürecinde yapmış olduğunuz çalışmalar sonucunda mı bu başarıyı elde ettiniz? Yoksa halkın Cumhurbaşkanına bakışı, güveni, liderlik özelliği mi etkili oldu?

Halkımızın oyları illere veya ilçelere değil de Cumhurbaşkanımıza vermesi söylentilerine inanıyorum. Milletimizin Cumhurbaşkanımıza sevgisi bambaşka. Ben bugün çıkıp bağımsız aday olsam bu kadar oyu alamam. Cumhurbaşkanımıza olan güven ve sevgi bizlere de bu başarıyı getiriyor. Bu başarı da Cumhurbaşkanımıza aittir. Referandum oylama sürecinde Afşin farklı bir konumdaydı. AK Parti’nin Mali idareler üçüncü dönemi. Yerelde şahıs değil hizmet etkili. Biz buna katkı sağladıysak bu başarının en önemli kısmı cumhurbaşkanımızındır. 30 Mart’ta aldığımız oy oranı belli. 6 Haziran’da artırdık, 1 Kasım sürecinde artırdık ve en son noktayı 16 Nisanda koyduk. Cumhurbaşkanımız gibi fedakâr bir insanın yol arkadaşı olmak bizim için büyük bir onurdur.

a1-026.jpg

Türkiye’de yeni sistemle beraber neler değişecek?

Yeni sisteme bazı alanlarda geçtik. Parlamenter sistemin tamamı hazırda bekliyor. Cumhurbaşkanımızın ısrarla söylediği konular vardı. Ülkede karar alma sürecinde etkili olan kurumlar var. Bu kısımda Cumhurbaşkanlığı sistemi ile bu bürokratik olaylar son bulacaktır. Bir şeylere karar alıyorsunuz, prosedürleri hazırlıyorsunuz sonra bir bürokrat çıkıyor bunu onaylamıyor. Diğer taraftan bürokratlar siyasetçiyi gereksiz görüyorlar. Bürokratik kademelere gelenler belki siyasi çabalarla geliyorlar. Yeni sistemde birçok tıkanıklık sebebi ortadan kalkacak. Burada eğitim sisteminin bile düzeleceği söz konusu. İnşallah milli manevi değerler verilmiş çocuklar yetiştireceğiz. Çocuklarımız istedikleri kadar okul okusunlar. İstedikleri kadar akademik eğitim alsınlar. Vatan sevgisi, milli ve manevi değerleri edinmedikten sonra o kadar eğitim almaları boştur. Öğrencilerimize öncelikle bu konuda aşılamalar yapmalıyız. Bu yüzden müfredat değişikliği yapılmalı. Sadece akademik başarının ön planda olmadığı değerler eğitimi verilen bir müfredat istiyoruz.

15 Temmuzda Cumhurbaşkanımız Kürşad gibi canını ortaya koymasaydı. Şu anda bu kadar rahat konuşuyor olmazdık. Düşman işgali altında olurduk. Vatan için Cumhurbaşkanımız gibi hepimizin canını ortaya koyması gerekir. Biz çocuklarımıza asıl Türk nedir onları öğretmemiz lazım.

a2-022.jpg

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin başına geçmesinin ardından Türkiye’nin dünya düzeyindeki konumu nasıl olacaktır?

16 Nisan referandum çalışmalarına ilçemizde çok önceden başladık. Referandum sonrasında oluşacak değişiklikleri kimler istiyor onları inceledik. Dostlarımızın evet cephesinde düşmanlarımızın hayır cephesinde olduğunu gördük ve tarafımızı ona göre seçtik. Güçlendirilmiş bir başkanlık sistemi gelecek. Düşmanlarımız için iyi ama bizim için kötü dedikleri bir sistem. Sanayimiz milli olacak, ticaretimiz milli olacak. Milletin kaynakları milletin yükselmesi için kullanılacak. Dünya üzerinde süper güç sahibi olan bir ülke olacağız. Ve dünyadaki mazlumlara umut dolu bir ülke olmaya devam edeceğiz. Dirençli bir toplum olmak zorundayız. Çok öncesinde sesini çıkarmayan millet 15 Temmuzda gücünü hainlere gösterdi.

Başkan Güven göreve geldiği günden beri Afşin İlçesi için verdiği vaatlerin yüzde 80 ini tamamladığını belirterek hizmetleri şöyle özetledi:

Bizim görevimiz sefer etmek, zafer ise Allah’ın takdiridir diyen Başkan Güven 3 yılda yaptığı hizmetleri şöyle özetledi: “Afşin şu şebekesi sorunlarımız vardı, bizden önceki belediye tarafından proje yapılmış ama gerçekleştirilememiş, yenileme çalışmaları devam ediyor. Bizden önce üst yapı hiçbir zaman gelişemedi, Afşin’de üst yapı bizim sayemizde tamamlandı. Büyüklerimizi gezdirdiğimizde, ben buraları hiç görmedim diyen insanlar vardı. Bunları yapmak için de önemli bir borç yükü altına girmiş bir belediyeyiz. Finansal analizlere göre bir mali iradenin bütçe gelirinin yüzde otuzu tutarındaki bir borç yükü altına girdik. Parkeleri kendimiz üretmeye başladık. Yüz bin metrekare döşeyeceğimiz yerde kendi imalatımız olduğu için parkeleri iki yüz bin metrekare döşedik.

a3-017.jpg

BÖLGENİN EN BÜYÜK İKİNCİ TESİSİ

Bölgenin en büyük ikinci asfalt üretim tesisini Afşin’e kazandırdık. Kültürel Anlamda Kahramanmaraş’ın ilk hanımlar merkezini Afşin’de açtık. 2014’de İlçeler arasında ilk engelliler merkezini açtık ve faaliyetlerimiz devam ediyor. İlçe dışından ve il dışından yoğun müracaatlar var. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bizi aradılar bu kursu nasıl açtınız diye, Ankara’dan sonra açılan ikinci kurs biziz. Bunu duyunca hem şaşırdık hem de gurur duyduk.

7 DÖNÜMDEN 142 DÖNÜME ÇIKTI

Emeklilerimize bir merkez açtık, özellikle gidecek yeri olmayan emeklilerimizin hoşça vakit geçirecekleri bir yer oldu. İlim Yayma Cemiyeti ile ortaklaşa bir yer yaptık ve teslim ettik. Yeşil Alanlara çok önem verdik. Göreve geldiğimizde toplam 7 dönüm nitelikli yeşil alan vardı, şimdi 142 dönüm oldu.  İnsanlar sokağa çıkmaya başladı. Parklara bahçelere akın ettiler. Afşin’in 8 yıldan beri semt pazarı sorunu vardı. Örneği Ankara’da bile olmayan bir semt pazarı yaptık. Dar gelirli çiftçilerin üretici pazarlarını oluşturduk. Sadece küçük çapta zirai üretim yapan ürünleri değerlendirdikleri doğal ürünlerini satabildikleri ve hiçbir ücret ödemedikleri bir alan yaptık. Açık otoparkı hayata geçirdik. Bölgesel nitelik taşıyan, bir oto galericiler sitemiz olacak. Ashab-ı Kehf i devraldık ve bize tahsisini sağladık. 2015 yılının başıyla Unesco geçici listesine alındı. Kalıcı liste için uğraşlarımız devam ediyor.

GÜNDE 4 BİN TON ASFALT ÜRETİYOR

Bizde malzemelerimiz geldikçe, Ashab-ı Kehfte müze çalışmalarımız olacak. Dış mekan aydınlatmalarını ve ses sistemlerini yeniledik.

17 tane Taziye evini kırsal mahallerimizde yerleşime açtık. Bu seneki planlarımızda 3 tane daha taziye evi var. Köylerin önemli bir kısmında üst yapıyı tamamladık. Devam eden yerler var. İki Mahalle merkezde bitti geriye kalan yol ağının yüzde ellisine tekabül ediyor. Günde 4 bin ton asfalt üreten tesisimiz var. Beton elemanları fabrikalarımız üç vardiya çalışıyor. Bizim hedefimiz büyükşehirin hedefi ile uyuşur. Ekim-Kasım ayına geldiğimizde Afşin Merkezde üst yapısı tamamlanmamış yer kalmasın arzusundayız. Köylerimizde önemli ölçüde çalışmalara imza attık.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.