Cumhurbaşkanı’nın Başyaveri olan FETÖ’cü Ali Yazıcı’nın ilk sözleri bu oldu!

Cumhurbaşkanı’nın Başyaveri olan FETÖ’cü Ali Yazıcı’nın ilk sözleri bu oldu!

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2017 11:05
Cumhurbaşkanı’nın Başyaveri olan FETÖ’cü Ali Yazıcı’nın ilk sözleri bu oldu!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki  darbe girişimi esnasında Genelkurmay Karargahı'nda yaşanan eylemlere ilişkin,  aralarında sözde Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de yer aldığı 221 kişinin  yargılandığı davanın ikinci celsesi başladı.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları  Kampüsü'ndeki duruşma salonunda gördüğü duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar,  müştekiler ve tarafların avukatları katılıyor.

Duruşmada, sanıklardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski  Başyaveri Ali Yazıcı savunmasını yapıyor.

İLK İFADESİ: DARBE İLE İLİŞKİM YOK

Habertürk TV'nin haberine göre; Ali Yazıcı, ilk ifadesinde darbe ile bir ilişkisi olmadığını söyledi. Yazıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakınında, silahlı olarak duruyordu. Duruşma, Yazıcı'nın ardından diğer isimlerin de savunmalarının alınmasıyla devam edecek.

ENGİN DİNÇ'TEN MÜDAHALLİK TALEBİ

Bu arada, olay tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi  Başkanı olan, halen Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü yapan Engin Dinç'in avukatları  Cihat Haykır ve Samet Can Olgaç, mahkemeye dilekçe vererek, müvekkilleri adına  davaya müdahillik talebinde bulundu.

Dilekçede, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının ifadesini aldığı gizli  tanık "Şapka"nın, darbecilerin, olay günü "Dinç'in konutundan jandarma timlerince  alınması, Akıncı Üssü'ne getirilerek, muhafaza edilmesinin planlandığını"  söylediği belirtilerek, darbecilerce "derdest edilmesi planlanan Dinç'in suçtan  doğrudan zarar gördüğü" ifade edildi.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.