Cumhurbaşkanlığı Sistemi Türkiye’nin önünü açacak

Cumhurbaşkanlığı Sistemi Türkiye’nin önünü açacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Nisan 2017 13:11
Cumhurbaşkanlığı Sistemi Türkiye’nin önünü açacak

Kahramanmaraş İşler Kitabevi Sorumlu Müdürü Arif Ceyhan Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin gerekli olduğunun altını çizerek, “Geçmişte Türkiye ne çekmişse çift başlılıktan çekmiştir. Acilen Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçmemiz lazım” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin Türkiye’yi şahlandıracağının altını çizen Kahramanmaraş İşler Kitabevi Sorumlu Müdürü Arif Ceyhan gazetemize yapmış olduğu açıklamada, Ekonominin iyiye gitmesi, ülkenin geleceği ve krizlerin sona ermesi için Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin şart olduğunu söyledi. Türkiye’nin çift başlılıktan çektiği sıkıntıları anlatan Ceyhan, “Geçmişte Türkiye ne çekmişse çift başlılıktan sistemden çekmiştir, hala da çekiyor. Parlementer sistemin genel özelliği güçler ayrılığı prensibine dayanır buda yasama yürütme ve yargıdır.Biz milletvekillerimizi gönderiyoruz buradan ama milletvekili yasama görevini yapabilmesi için yürütmeden gelen kanun ve teklifleri değerlendire biliyor. Bu durum  meclisin hareketini tıkıyor.  Bizim seçmiş olduğumuz milletvekillerimiz de pasif duruma düşüyorlar. Bu sebeple cumhurbaşkanlığı sistemi gereklidir” dedi.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ’NE DESTEK VERMELİYİZ”

Türkiye’nin geçmiş yıllarda bir çok darbelerle karşı karşıya kaldığının altını çizen Ceyhan, “Biz darbeler gördük, Abdulhamithan döneminden bu yana gelişmekte olan İslam ülkelerini parlamenter yapılanma ile batırmaya çalıştılar. Ülkemizin gelişmesinde bir sıkıntı varsa bu mevcut sistemden kaynaklıdır. Cumhurbaşkanlığına geçildiği takdirde meclisin çıkartmış olduğu kararlar direkt cumhurbaşkanının önüne konulacak ve onay gelecek. Bir ayda yapılacak bir iş yıllar boyu sürmeyecek. Bunların birçok örnekleri var. Şehir adına bir proje üretildiği zaman o proje geri dönüyor. Halkımızın bu sisteme duyarlı olması lazım. Ve şu anda biz Türk toplumu olarak İslam aleminin liderlik konumuna yeniden geçme durumundayız. İslam coğrafyası bizden yeni bir hareketlenme bekliyor. Bu beklentinin sebebi referandum sonrasında gelecek olan sistemdir. Halkımızın bu sisteme kesinlikle destek vermesi lazım. Bizim gelecek nesillerimizi kurtarmamız lazım” dedi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin referanduma verdiği desteği doğru bulan Ceyhan, “Milliyetçi Hareket Partisi devletimizin bekası için doğru olanı yaptı. Milliyetçi Hareket Partisi İslam’ı bütün aleme yayma ve vatanperverlikte önceliği İslam olan bir sistemi destekliyorlar. Ve yeni sistemde İslam devletleri önemsendiği için bu safta yer aldılar. Şu anda Milliyetçi Hareket Partisi karmaşık olan bu coğrafyada çift başlılığın getireceği sıkıntıyı gördüğü için vatan severlik bilinci ile Yeni anayasa değişikliğine destek verdi bundan dolayı tüm destek verenleri tebrik ediyorum. Yeni sistemde istikrar gelecek Türkiyem her alanda şaha kalkacaktır.” ifadesini kullandı.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.