DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN

DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN

Kervan Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Pekel, başkanlık sisteminin ülkeyi her zaman ileriye götüreceğini ifade ederek, ‘Yeni değişiklik ile ortaya çıkacak olan başkanlık sistemi ile bütün engeller ortadan kalkacaktır’ dedi.

Başkanlık sisteminin her geçen gün büyüyen ve gelişen Türkiye’nin yeni sistemi olması gerektiğini ifade eden Pekel, Mevcut parlamenter sistemin problemlere çözüm üretemediğini söyledi.

2016 yılı ekonomi verilerinin çok fazla hedefinden şaşmadığını ve ufak pürüzlere rağmen iyi bir ekonomik yıl olarak geçtiğini ifade eden Pekel, 2017 yılında Güçlü Bir Türkiye için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

 

Son 14 yıl da ortaya koyduğu müthiş gelişimlerle muasır medeniyetler seviyesine ulaşan ülkemiz, bu gelişimini sürdürmek ve daha da iyi olmak için yeni bir yönetim sistemine ihtiyaç duymaktadır. Bu ihtiyacın ülkemizin gelişiminin önündeki tüm engelleri kaldıracağını düşünmekteyim. Mevcut parlamenter sistemin modernize edilerek Türk kültürüne ve kimliğine uygun bir başkanlık sisteminin ortaya çıkması ülkemiz için çok önemlidir. Bu önem devlet büyüklerimiz tarafından sürekli dile getirilmektedir. İş Adamları olarak bizler de bu konunun önemle ele alınmasını ve biran önce sistemin hayata geçirilmesini destekliyoruz.

Yeni bir anayasa değişikliği ile ortaya çıkacak olan başkanlık sistemi, tüm bu engelleri kaldıracaktır.  Gelişmiş ülkelerin hemen hemen tamamı başkanlık sistemini kullanmaktadır. Kendi yapımızı gözden geçirerek bize en uygun sistemi oluşturmamız gerekiyor. Bugün ülkemizin her noktasına merkezi hükümet tarafından her türlü hizmet götürülmektedir. Halkın refah seviyesi yükseldi ve birçok alanda adeta devrim yaşandı. Bu hizmetleri yeni bir boyuta taşımak için başkanlık sisteminin gelmesi gerekiyor.

2016-2017 TÜRKİYE EKONOMİSİNİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Türkiye 2016 yılında Devletin içerisine gizlenmiş ve bütün yapılarına sızmış olan FETÖ yapılanmasının hain darbe girişimiyle yüzleşmek zorunda kaldı. Ancak halkımızın büyük desteği ve devlet erkanının dik duruşu sayesinde bu darbe girişimi önlenmiş oldu.

15 Temmuz da ki bu darbe girişimi ekonomiyi olumsuz yönde etkiledi. Darbe girişimi sonrasında piyasalar durağan seviyesinde seyretmeye başladı, ancak hükümetimizin yeni ekonomi paketleri ile birlikte canlandırmaya çalıştığı piyasa artık daha da hareketlenmeye başladı.

İş adamları yatırımlarını korkusuzca yapmaya başladı ve piyasadaki bu geçici durgunluk da yavaş yavaş sona eriyor diyebiliriz.

2017 yılı yatırımcılar için umut yılı olabilir. Çünkü piyasalardaki durağanlıktan kaynaklı olan boşluğu yatırımlarla dolduran iş adamları kendilerine yüksek oranda kar payı sağlayacak ve piyasadaki hareketlilikten yararlanabilecektir.

 

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.