Danıştay'da Hard Disk Şoku...

Danıştay'da Hard Disk Şoku...

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ağustos 2016 16:12
Danıştay'da Hard Disk Şoku...

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişiminin ardından devletteki kadrolarını tasfiye için başlatılan operasyonlar sırasında ilginç olaylardan biri de, Ankara'nın Ayrancı semtinde bulunan Danıştay Lojmanı'nda yaşandı. Esrarengiz harici harddisk olayından önce Danıştay üyesi Bülent Olcay'ın hikayesi üzerinde durmak gerekiyor.

Profesör Olcay, 2011 yılında Cumhurbaşkanı tarafından Danıştay üyeliğine seçildi. Olcay, ailesiyle birlikte Ayrancı semtinde bulunan Danıştay Lojmanı'na taşındı. 17 - 25 Aralık sürecinin ardından Olcay'ın da, FETÖ'nün etkili isimlerinden biri olduğu anlaşıldı. FETÖ'nün yargıdaki önemli imamlarından biri olduğu değerlendirilen Olcay'ın, daha önce TÜBİTAK'taki FETÖ kadrolaşmasını organize eden kişi olduğu yönünde istihbari bilgiler elde edildi.

Yargıtay ve Danıştay'ın yeniden yapılandırılmasını olanaklı kılan yasanın Meclis'teki görüşmeleri aşamasında ilginç bir olay yaşanmıştı. Bir Danıştay üyesi, cübbesini Danıştay binasının camına asarak ilginiç bir tepki göstermişti. Bu üye Bülent Olcay idi. Darbe girişiminin ardından eğer darbe başarılı olsaydı Danıştay Başkanlığı'na Bülent Olcay'ın getirileceği yönünde tespitler yapıldı.

Olcay, darbe girişiminin ardından iki gün sonra gece yarısı Danıştay Lojmanı'ndaki ikametinde gözaltına alındı. Olcay, 20 Temmuz'da da, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması çerçevesinde tutuklandı.

Olcay'ın tutuklanmasının ardından eşi ile kızı, Almanya'ya gitme teşebbüsünde bulundu. Ancak tutuklananların aile üyelerine de yurt dışı yasağı getirildiği için havalimanından geri dönmek durumunda kaldılar.

Milliyet.com.tr'nin edindiği bilgilere göre, 22 Temmuz'da Danıştay Lojmanı'nın asansörü arızalandı. Bina yönetimi, bir firmadan asansör teknisyeni çağırdı. Asansör teknisyeni, onarım çalışması sırasında asansör boşluğunun içinde bir harici harddisk buldu. Taşınabilir harddisk, Danıştay Genel Sekreterliği'nden gelen görevlilere teslim edildi. Görevliler de, harddiski lojman binasının önünde Ankara Emniyeti'nden gelen ekiplere teslim etti. Harici harddiskin Bülent Olcay'a ait olduğu belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.