Darbeci kadın pilot Kerime'nin ifadesi!

Darbeci kadın pilot Kerime'nin ifadesi!

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2017 10:20
Darbeci kadın pilot Kerime'nin ifadesi!

FETÖ'nün kanlı darbe girişimine hizmet eden kadın pilot Kerime Yıldırım, darbeyi fark ettiğini ancak geri dönemediğini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı darbe girişiminin harekat karargahı olarak anılan Harp Akademileri Komutanlığı’na ilişkin yürüttüğü soruşturmasını tamamladı. Aralarında Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Hava Harp Akademisi Ölçme ve Değerlendirme Şubesi Müdürü Kurmay Albay Özcan Korhan ve darbeci askerleri işgal noktalarına taşıyan helikopter pilotu Kerime Yıldırım’ın bulunduğu 110’u tutuklu 116 rütbeli askerin 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

DARBEYE HAZIRLIK TOPLANTILARI

Vatan'ın haberine göre; Hava Harp Akademileri Komutanlığında yer alan Ölçme ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü’nün ‘Darbe Koordinasyon Merkezi’ olarak kullanıldığı belirtilen iddianamede, kamera kayıtlarına göre müdürlükte toplantılar yapıldığı kaydedildi. Bu toplantılardan birinin darbe girişiminden 1 gün önce 14 Temmuz 2016 günü saat 21.04’de başlayıp, 15 Temmuz 2016 saat 00.30’a kadar giriş kapısının kilitlenmesi ile son bulan ‘darbeye yönelik hazırlık toplantısı’ olduğu vurgulandı.

GİRİŞİMİN HAREKAT MERKEZİ

Müdürlükte, 15 Temmuz günü gündüz vakti 10 kişinin katılımı ile “Darbeye Yönelik Bireysel Bilgilendirme Görüşmeleri” toplantısı ve 15 Temmuz akşamı 21 kişinin katılımı ile “Darbeye Yönelik Son Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildiği kaydedildi. Şube Müdürlüğünün kapısının Albay Özcan Korhan tarafından açıldıktan sonra sürekli olarak açık kaldığı ve adeta darbe girişiminin harekat merkezi olarak kullanıldığının altı çizildi.

DARBECİLERİ TAŞIYAN KERİME YILDIRIM

İddianamede Kerime Yıldırım’ın darbe yönetim-koordinasyon ekibinden olan diğer şüphelilerle koordineli olarak darbe girişiminde kritik bir rol oynadığı kara yoluyla girişime katılması mümkün olmayan personelin pilotluğunu yaptığı, işgal bölgelerine intikalini sağladığı belirtiliyor.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.