“Değerlerimiz ile değerlerinize sahip çıkıyoruz”

Kahramanmaraş’ta kayıt dışı sigortacılık yapanlardan yakınan Hisar Sigorta A.Ş Yetkilisi Ali Bozkurt, hasar konusunda müşterilerinin sonuna kadar yanında olduklarını ve hızlı çözüm ürettiklerini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2018 12:33
“Değerlerimiz ile değerlerinize sahip çıkıyoruz”

HABER: EMRE BOZ

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Ali Bozkurt, talepler karşısında kayıtsız kalmayarak Hisar Sigorta olarak faaliyet gösterdiklerini söyledi. Ali Bozkurt açıklamalarında; “Kahramanmaraş’ta sigorta sektörü kazanç açısından çokta iyi sayılmaz. Bunun sebeplerinden bir tanesi de Kahramanmaraş’ta sigortacılık sektöründe kaçak ve kayıt dışı faaliyet gösteren kişiler. Bu iş, hakkıyla resmi şekilde yasalara uygun şekilde yapan, emek sarf eden ve emeğinin karşılığında belirli yerlere gelmeyi hedefleyen kişilerle yapılsa sektör daha da değer kazanacak” dedi.

POLİÇENİZİ KONTROL EDİN

Ali Bozkurt vatandaşların sigorta poliçelerini onaylattıktan sonra kontrol etmelerinin olası bir sorunun önüne geçtiğini belirtti.

Sigorta fiyatlarında 2017 yılı Nisan ayından itibaren tavan-taban fiyat uygulamasına geçildiğini belirten Bozkurt; “Sigortacılar artık belirlenen taban fiyatın altında bir rakam çıkaramıyorlar. Bu sisteme geçmeden önce sigorta şirketleri arasında uçuk fiyatlar çıkabiliyordu. Bu uygulama sayesinde fiyat tutarsızlığı ortadan kalktı. Fiyatların sabitlenmesi bir nebze de olsa sektör açısından olumlu oldu. Artık vatandaşlar sizin tecrübenize samimiyetinize ve aldığı hizmetten memnuniyetine göre sizi tercih ediyor. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki fiyatların sabitlenmesinden sonra bu işi kötüye kullanan ve ne yazık ki fiyatları aşağı çekmek için yanlış poliçe düzenleyen, vatandaşın mağdur olmasına sebep olan kişiler de var. Örneğin kullanım tarzı otomobil olan bir araç traktör gibi gösterilip daha düşük fiyat çıkartabiliyorlar. Vatandaşlarımızın bu nedenle poliçelerini iyice kontrol etmesi gerekiyor. Bu tür kesilen poliçelerin kaza durumunda kullanım maddesi yanlış olduğundan dolayı sigorta şirketi tarafından ödemesi yapılmaz, araç sahibi ödeme yapmak zorunda kalır. Hem sigortasını boşuna yaptırmış olur hem de karşı tarafın masraflarını cebinden karşılar. Buna ek olarak bir de kendi aracının masraflarını ödemek zorunda kalır. Kahramanmaraş’ta özellikle poliçe kesildikten sonra hemen ruhsatın arasına koyulup veriliyor. Bu yanlış bir durum. Vatandaşlarımız sadece bir dakika ayırarak poliçelerini kontrol etsinler. En azından bu tür risklere karşı kendimizi garanti altına alalım. Bu, poliçeyi kesen bir arkadaşın dalgınlığına gelebilir veya sistemsel bir hata da olabilir. Sonrasında oluşabilecek maliyetleri önlemiş olur” sözlerine yer verdi.

KASKO DAHA AVANTAJLI

Zorunlu trafik sigortası ile kasko arasındaki farklara da değinen Ali Bozkurt, hizmet farkları konusunda da şunları kaydetti; “Zorunlu trafik sigortası ile kasko arasında farklar vardır. Trafik sigortası olası bir kaza durumunda karşı tarafa verilen zararı kusur oranına göre karşılar. Karşı taraf aracın sürücüsü kusurlu ise yine kusur oranı dahilinde sizin aracınızın onarımını ve masrafları karşı aracın sigorta şirketi tarafından karşılanır. Kaskoda ise bu durum belirli limitler ve teminatlar dahilinde sizin aracınızı güvence altına alıyor. İkisinin arasındaki fark biri karşı tarafın aracını yaptırırken diğeri ise tek taraflı kazalarda kendi aracınızın hasarını karşılayabiliyor. Bu sebeple Kaskonun da yapılması her yönüyle avantajlıdır. Çünkü kaza her zaman trafikte seyir halinde olmayabilir. Aracınızın üzerine herhangi bir şey düşebilir, hırsızlığa maruz kalabilirsiniz veya elektriksel bir arıza sonucu yangına maruz kalabilirsiniz. Buna benzer birçok durumlarda kasko avantajlı olur.

Biz ‘Değerlerimizle Değerlerinize Sahip Çıkıyoruz’ sloganı ile yola çıktık. Sigortacılık sadece poliçe kesmekten ibaret değil. Herhangi bir kaza anında bunun gecesi gündüzü olmadan hizmet etmektir. Biz buna özen gösteriyoruz. 24 saat müşterinin yanında olabilmeyi, müşteriyi doğru yönlendirip hızlı çözüm üretebilmeyi ve sonuç olarak müşteri memnuniyetini düstur edinip bu yolda ilerliyoruz. Poliçeyi düzenlemek 5 dakika sürebilir. Ama olası bir kaza anında çözüm üretmek bazen 5 dakika bazen de 5 gün sürebilir. Önemli olan bunu en hızlı şekilde sonuca ulaştırmaktır. Bizim en büyük farkımız hasar anında sonuna kadar müşterimizin yanında olmaktır”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.