Değişim ve dönüşümün ilk adımı eğitimle atıldı

Değişim ve dönüşümün ilk adımı eğitimle atıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2017 09:18
Değişim ve dönüşümün ilk adımı eğitimle atıldı

Dulkadiroğlu Belediyesi'nin Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile başlattığı 'Yerel Yönetimlerin Geliştirilmesi, Ar-Ge ve İnovasyon Süreçlerinin Oluşturulması' projesi kapsamında personel eğitimi tamamlanarak sertifikaları verildi.

Dulkadiroğlu Belediyesi'nin bölgesine daha kaliteli hizmet sunabilme amacıyla başlattığı proje kapsamında ilk etap çalışması olan personel eğitimi programı tamamlandı. Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Dulkadiroğlu Belediyesi'nin bölgesine daha kaliteli bir hizmet sunması amaçlanıyor.
Proje kapsamında ilk etap çalışması olarak başlatılan personel eğitim programı ise tamamlandı. Program sonunda eğitime katılan personelin katılım sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, sertifika töreninde yaptığı konuşmada projenin verimli geçtiğini belirtti. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak daha fazla tecrübeye ve deneyime ihtiyaç duyduklarını kaydeden Başkan Okay, bu kapsamda  Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile iş birliği yaptıklarını aktardı.
Başkan Okay, törendeki konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Yaklaşık 3 yıldır bölgemize hizmet etmekteyiz. Bu süre içerisinde bölgemizi bir çok yenilikle buluşturduk. Daha farklı ve özel projeleri gerçekleştire bilmek adına Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile bir protokol imzaladık. 3 ay önce başlayan bu süreçte yaklaşık 700 personelimiz Hasan Kalyoncu Üniversitesinden gelen öğretim görevlileri tarafından kendi alanlarında eğitime tabi tutuldu. Bunun yanı sıra bölgemizdeki eksikliklerin tespiti konusunda da Hasan Kalyoncu Üniversitesi özel bir çalışma yürütmektedir. Bu projeleri kısa sürede yapa bilme adına özel bir gayretimiz söz konusudur. Ayrıca üniversitemizin ve bizlerin yapmış olduğu bu çalışmaların sonucunu vatandaşlarımıza yönelik yapmış olduğumuz çalışmaların anketinde de görmekteyiz. Kısa zamanda kıt imkanlarla hizmet etmeye çalışıyoruz. Tüm bunlara rağmen her şeyin en iyisine layık olan vatandaşlarımıza en güzel hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Bunun için bilgi birikimine ihtiyacımız var. Bu birikimi de Hasan Kalyoncu Üniversitesi bizlere sağlamaktadır."
Başkan Okay'ın ardından konuşan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz'da projenin sürecini ve ilçeye sunacağı kazanımları anlattı.
Dulkadiroğlu ilçesinin gelişime açık bir yönünün olduğunu anlatan Yılmaz, bu yönünü en iyi şekilde analiz eden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı'nın projelerine ortak olduğunu anlattı. Projenin personel eğitimin yapı sıra Ar-Ge ve İnovasyon'u da kapsadığını aktaran Yılmaz, ilçenin gelişimi ve kalkınması için gereken tüm çalışmaları yapacaklarını belirtti.
Yılmaz'ın ardından bir konuşma yapan Kahramanmaraş Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Cevdet Kabakcı'da Dulkadiroğlu Belediyesi'nin yapmış olduğu bu özel çalışmanın yerinde olduğunu kaydetti. Kıt imkanlarla bir çok özel işin yapıldığını anlatan Kabakcı, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Konuşmaların ardından eğitim programına katılan personele sertifikaları takdim edildi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.