Değişimin modern yüzü “Kent Maraş Yapı”

Kahramanmaraş İnşaat Sektörünün gülen yüzü, Kent Maraş Yapı inşaat sektöründeki projeler ile adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2018 10:10
Değişimin modern yüzü “Kent Maraş Yapı”

Kent Maraş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Fedakar ile Diriliş Haber Gazetesi inşaat sektörünü değerlendirdik. Dayanıklılık ve konfor odaklı çok sayıda lüks projeleri hayata geçiren Kent Maraş Yapı, geleceğe yapılan en büyük yatırımın, insana yapılan yatırım parolası ile projelerini sürdürüyor.

Kent Maraş Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Fedakar, yapılan bütün projelerde kalite, güvenilirlik ve müşteri memnuniyetinin öncelikli olduğunu kaydetti. İş kalitesi ve güler yüzlülüğü müşterilerine yansıttıklarının altını çizen Fedakar şunları söyledi: “2016 yılında 70’e yakın konut satışımız oldu. 2017 yılında da 35-40 arası satış yaptık. 2016 yılında sektörde bir duraklama oldu. 2017’nin ilk çeyreğinde bu duraklamayı atlattık diyebiliriz. 2017 Kahramanmaraş’ın ekonomik anlamda inşaat sektörü kalbi konumunda. 2018 yılı Kahramanmaraş’a canlılık verecektir.”

ŞEHRİN GELİŞMESİNDE İNŞAAT ÇOK ÖNEMLİ

Kentsel dönüşüm kapsamındaki şehir plancılarımızın açmış olduğu yerlerde faaliyet gösteriyoruz. Bir şehrin gelişmesi için inşaat sektörü yüzde 80 başroldedir.

Binalarda deprem dayanıklılığını proje ve statü planlamalarımızda belirleniyor. Biz her ihtimale karşı dayanıklılığı en üst seviyede tutuyoruz. Kimse deprem konusunda garanti veremez. Vatandaş güvenilir firmaları tercih etmeli. İnşaatın hızlılığı firmanın kalitesini ve güvenliğini ortaya koyar. Satış sözleşmelerini okumaları gerekir. Her maddesini anlamaları gerekir” ifadesini kullandı.

GÜVEN OLMAZSA OLMAZIMIZ

İnşaat sektöründe olmazsa olmaz olguların başında güvenin geldiğine işaret eden Fedakar, “Konut insanların ailesi ile barındığı zamanının büyük kısmını içinde geçirdiği bir yaşam alanı. Biz konut imal ederken öncelikle bu konutlarda biz ikamet etsek nelere ihtiyaç duyacağımızı düşünerek, imalat yapıyoruz. Öncelikle depreme dayanıklı ,statik açıdan güçlü, mimari açıdan özenli sosyal yaşam alanları zengin konutlar imal ediyoruz. Teslimat tarihlerine gösterdiğimiz hassasiyet bize hep referans oluyor. Güven olgusu ise bu hassasiyetlere bağlı olarak gelişiyor. Şu anda Kahramanmaraş’ın en güvenilir inşaat firmalarından biri olarak yaptığımız işlere verdiğimiz önem ve hassasiyet yaptığımız teslimatlar da ki memnuniyet bize olan güvenin sebepleri olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı. Geleceğe yapılan en büyük yatırımın insana olan yatırım olduğunu dile getiren Fedakar, firmamız şuana kadar bir çok dev projeleri hayata geçirerek şehrin farklı bölgelerinde projelerine devam ediyor” dedi.

FIRSATLAR İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ

“Ülkemiz için yolu, altyapısı, yeşil alanı ve sosyal imkanları ile planlı, sağlıklı ve sürdürülebilir şehirler ancak kentsel dönüşümle sağlanabilir” diyen Fedakar, “Şehir planlamasını bütüncül ve sistematik bir anlayışla yapmak, gelecek nesillere kaliteli yaşam imkanı tanımak ve olası felaketlerde kayıpları en aza indirgemek için kentsel dönüşüm fırsatını iyi değerlendirmek gerekiyor. 2012 yılında başlatılan bu süreç aslında 1999 depremi sonrası kaybedilen onca zamanı bir nebze de olsa telafi edecek gibi görünüyor. Kentsel dönüşüm ülkemiz, ekonomimiz ve insanımız için zorunlu bir süreç. Geçmişten gelen çarpık kentleşme sorununun çözülmesi, gecekonduların ve sosyal donatılardan yoksun yaşam alanlarının yeniden yaratılması, kentlerin kültürümüze ve mimarimize uygun, çağdaş yapılara kavuşması için bu fırsat çok iyi değerlendirilmeli ve bu konuya milli bir dava gözüyle bakılmalı” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum