DEMİRCİLER ÇARŞISINDA TARİHİ DÖNÜŞÜM

DEMİRCİLER ÇARŞISINDA TARİHİ DÖNÜŞÜM

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ocak 2017 12:41
DEMİRCİLER ÇARŞISINDA TARİHİ DÖNÜŞÜM

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokusuna uygun olarak restore edilen Demirciler Çarşısı Kahramanmaraş’ın yeni turizm alanlarından biri haline gelecek.

Kahramanmaraş’ın tarihten bu yana ticari hayatının merkezi; Türkiye’nin üstü kapalı beş çarşısından birisi olan Tarihi Kapalı Çarşı’nın güney ucundan başlayıp doğuya doğru uzanan, geçmişi yüzlerce yıl önceye dayanan Tarihi “Demirciler Çarşısı” tekrar eski görkemli günlerine dönüyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından “Tarihi Demirciler Çarşısı Sokak Sağlıklaştırma ve Restorasyon Projesi” kapsamında 40’ı tescilli taşınmaz kültür varlığı, 91 dükkan, tescilli 1 hamam ve 1 çeşmenin restorasyonu yapılıyor.

BAŞKAN ERKOÇ DEMİR DÖVDÜ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, restorasyon çalışmaları devam eden Demirciler Çarşısı’nda incelemelerde bulunarak esnaflarla sohbet etti.

Hem restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen hem de Demirciler Çarşısı’nda esnafları ziyaret eden Başkan Erkoç, burada esnaflarla birlikte demir dövdü, çay içerek sohbet etti.

ASLINA UYGUN RESTORE EDİYORUZ

Demirciler Çarşısı ziyaretinin ardından bir açıklama yapan Başkan Erkoç: “Tarihi Demircililer Çarşımızda devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledik ve esnaflarımızı ziyaret ettik. Çarşımızda restorasyon çalışmaları son hızıyla devam ediyor.

Tarihi Demirciler Çarşımızı aslına uygun restore ediyoruz” dedi.

300 YILLIK GEÇMİŞİ VAR

Tarihi Demirciler Çarşısı’nın Kahramanmaraş’ın turizmi açısından önemli bir tarihi eser niteliği taşıdığına vurgu yapan Başkan Erkoç: “Kahramanmaraş’ımızın en büyük zenginliklerimizden bir tanesi bu çarşı. Yaklaşık 300 yıllık bir geçmişi olan dükkanlar var ve ecdadımızın yaptığı bir tarihi çarşı. Burası ecdadımızın bizlere bıraktığı en önemli tarihi eserlerden birisi. Biz de Kahramanmaraş’ımıza yakışır bir hale getiriyoruz burasını. Burası Kahramanmaraş’ımızın turizmi için çok önemli. Özellikle şehrimize gelen turistlerin gezip görmek isteyeceği bir yer olacak. Turizme katkısı olacağı ve kadim şehrimizin tanıtımı açısından da çok önemli bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. Kahramanmaraş’ımızın tarihi mekanlarını restore etmeye devam edeceğiz. Bu çalışmalarımız il genelinde devam edecek” diye konuştu.

BIÇAKÇILAR ÇARŞISI VE KASAP HALİ

Tarihi Demirciler Çarşısı’nda devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgiler alan ve esnaflarla sohbet eden Başkan Erkoç daha sonra Bıçakçılar Çarşısı ve Kasap Hali’ne geçerek burada bulunan esnaflarla ve vatandaşlarla da sohbet etti.

Başkan Erkoç, Kahramanmaraş’ın turizmde hak ettiği yeri alabilmesi adına tarihi eserlere sahip çıkarak aslına uygun restorasyon çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

_stc7682.jpg_stc7463.jpg_stc7406.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.