Deprem Bölgesinde 4 İl Renk Değiştirdi! Yeni Dönem Başlıyor!

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 11 ilde 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde 4 ilde yönetim değişti. Adıyaman ve Şanlıurfa'da CHP ve Yeniden Refah Partileri, Hatay'da AK Parti, Kilis'te ise CHP kazandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2024 12:15
Deprem Bölgesinde 4 İl Renk Değiştirdi! Yeni Dönem Başlıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde sandıktan çıkan ilk sonuçlar heyecan verici. Kesin olmayan sonuçlara göre, bazı illerde yönetim değişirken, bazı illerde ise mevcut partiler koltuğunu korumayı başardı.

ADIYAMAN VE ŞANLIURFA'DA DEĞİŞİM RÜZGARI ESTİ

AK Parti'nin kalesi olarak bilinen Adıyaman'da CHP'nin adayı Abdurrahman Tutdere, büyük bir başarı elde ederek şehri CHP'ye kazandırdı. Şanlıurfa'da ise AK Parti'nin yerini Yeniden Refah Partisi aldı. Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfa'nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

HATAY VE KİLİS'TE EL DEĞİŞTİRMEDİ

CHP'nin yönettiği Hatay'da ise AK Parti adayı Mehmet Öntürk, seçimi kazanarak şehri AK Parti'ye taşıdı. AK Parti'nin kalesi olarak bilinen Kilis'te ise CHP'nin adayı Hakan Bilecen, koltuğunu korumayı başardı.

ADANA VE GAZİANTEP'TE MEVCUT PARTİLER KAZANDI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını yine CHP'nin adayı Zeydan Karalar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığını ise AK Parti'nin adayı Fatma Şahin kazandı. Her iki ilde de mevcut partiler seçimi kazanarak koltuklarını korumayı başardı.

KAHRAMANMARAŞ, MALATYA VE ELAZIĞ'DA AK PARTİ HAKİMİYETİ DEVAM EDİYOR

AK Parti'nin yönettiği Kahramanmaraş, Malatya ve Elazığ'da da seçimler AK Parti lehine sonuçlandı. Fırat Görgel Kahramanmaraş'ta, Sami Er Malatya'da ve Şahin Şerifoğulları da Elazığ'da AK Parti'nin adayı olarak belediye başkanı seçildi.

OSMANİYE'DE MHP DEVAM EDİYOR

MHP'nin yönettiği Osmaniye Belediye Başkanlığı da el değiştirmedi. Seçimi MHP'nin adayı İbrahim Çenet kazandı.

DİYARBAKIR'DA DEM PARTİ TARİHE GEÇTİ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Serra Bucak Küçük, tarihi bir başarıya imza attı ve Diyarbakır'ın ilk kadın belediye başkanı oldu.

Depremden etkilenen 11 ilde seçmenler sandık başına giderek yeni yerel yöneticilerini seçti. Seçim sonuçları bazı illerde değişime yol açarken, bazı illerde ise mevcut partiler hakimiyetlerini sürdürdü.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.