Depremin Vurduğu Kahramanmaraş Dahil 5 İlde O Süre Uzatıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem bölgelerinde mücbir sebep hali süren borçların yapılandırılmasına dair 29 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek bir tebliğ yayımladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2023 11:52
Depremin Vurduğu Kahramanmaraş Dahil 5 İlde O Süre Uzatıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de duyurulan 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği'ne göre, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep İlinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mücbir sebep halinin devamı nedeniyle, borçların 29 Şubat 2024 tarihine kadar yapılandırılması uygun bulundu.

Mükellefler, bu yapılandırma kapsamında ilk taksidi 1 Nisan 2024 sonuna kadar, ikinci taksidi ise 30 Nisan 2024 sonuna kadar ödemeleri gerekmektedir.

Diğer taksitler ise takip eden aylarda ödenmelidir. Ayrıca, matrah ve vergi artırımından yararlanmak isteyen mükelleflerin başvuru süresi 29 Şubat 2024 olarak belirlenmiştir.

Gelir, kurumlar ve katma değer vergisi ile gelir ve kurumlar vergi tutarlarının ödeme süresi ise 31 Mart 2024 olarak ilan edilmiştir.

Mükellefler, ödemelerini 2024 Mart ayının başlarından itibaren yaklaşık aylık dönemlerde 12 eşit taksitle de gerçekleştirebileceklerdir.

Bu adımların, deprem bölgelerindeki mükelleflere finansal rahatlama sağlayacağı ve borç yüklerini daha yönetilebilir hale getireceği düşünülmektedir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.