Devlet baba sıcaklığı

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz İlçe sınırları içerisinde bulunan yatılı Kur’an Kursları ile tarihi Camilerde incelemelerde bulundu. Kaymakam Türköz babacan tavrıyla öğrencilere Devlet babanın Sıcaklığını hissettirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Aralık 2015 13:08
Devlet baba sıcaklığı

Kaymakam Mehmet Türköz beraberinde Dulkadiroğlu Müftüsü İsmail Günay ile bir dizi Cami ve Kur’an Kurslarını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz’ün  ilk ziyaret ve inceleme durağı yatılı hafızlık eğitimi verilen Şehadet Kur’an Kursu oldu. Şehadet Kur’an Kursu Türkiye genelinde ki  Başarsıyla bilinen Kur’an Kurslarımız arasında bulunuyor.

Kaymakam Mehmet Türköz’ü burada Kur’an Kursu Müdürü Mustafa Uçar karşıladı. Ders saati içerisinde hafızlık eğitimi alan öğrenciler sınıflarında ziyaret edildi. Öğrencilerle aynı sıralara oturan Kaymakam Mehmet Türköz ve Müftü İsmail Günay onların nasıl ders aldığını gözlemlediler öğreticilerden verilen dersler hakkında bilgi aldılar. Kaymakam Türköz Kur’an kursundaki yatakhaneden tutun yemekhane ve lavabolara kadar incelemelerde bulundu. Babacan tavrıyla dikkat çeken Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz’ün bu güzel davranışı öğrencilerce devlet baba sıcaklığını hissettik şeklinde yorumlandı.

Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz yatılı Kur’an Kurslarındaki gördüğü güzelliklerden dolayı ilgililere teşekkür etti, Şehadet Kur’an kursundan memnun ayrıldı.

Heyet daha sonra restorasyondan yeni çıkan tarihi Taş Medresiyi ziyeret etti. Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz burada görevli Ayhan Küpelikılıç’tan bilgi aldı. Tarihi nostaljik görevli odasında bulunan eski tüfekle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Dulkadiroğlu Kaymakamı ile İlçe Müftüsü İsmail Günay’ın son durağı tarihi Bektutiye(Çınarlı) Camisi oldu. Kaymakamı burada da Cami görevliler İdris Poyraz, Cahit Çetinkaya ile Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Sıddık Gemci karşıladı. Restore sırasında lavabolarda ki yapılan bir yanlışlık Kaymakam Türköz’e görevlilerce iletildi, Kaymakam Mehmet Türöz de gerekli incelemenin yapılacağını belirtti. Türköz Bektutiye nin ne anlama geldiği sorusuna görevlilerce Oğuzların Bozok koluna bağlı bir Türkmen hanedanı Dulkadiroğlu beyliğinin bir kolu olduğu ifade edildi.

Milli mücadelenin simgesi olan ve ilk kurşunu sıkan Şutçü İmam anıtı da ziyaret edilmeden geçilemezdi. Heyet burada yeni restore edilen anıt hakkında mahalle Muhtarı ve görevliden bilgi aldı, Şütçü İmam ruhu için Fatiha bağışlandı.

Daha sonra heyet Fevzipaşa mahalle Muhtarlığına geçerek Muhtar Sıddık Gemciyi makamında ziyaret etti kaymakam ve Müftüye çay ikramında bulunuldu.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.