Devlet Bahçeli MHP'nin referandum sloganını açıkladı

Devlet Bahçeli MHP'nin referandum sloganını açıkladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2017 11:28
Devlet Bahçeli MHP'nin referandum sloganını açıkladı

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, referandum öncesi merak edilen tüm sorulara yanıt verdi. Bahçeli, partisinin referandum sloganını da açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi kuruluşunun 48'inci kuruluş yıl dönümünü kutluyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kuruluş kutlamaları çerçevesinde partisini izleyen gazetecilerle bir araya geldi. Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesine ilişkin soruları yanıtlayan MHP Genel Başkanı, görüşmede anayasa değişiklik sürecinin ve Türkiye gündemindeki başlıkların ele alındığını belirtti. "Biz gidip 'evet' i anlatmazsak kimse 'evet' demez" dedi. Gazetecilerin Bahçeli'nin referanduma ilişkin değerlendirmelerinde "Ülkenin bekası" vurgusu yaptığını hatırlattı ve "Hayır çıkarsa, bu sistem geçmezse ne olur?" diye sordu. Bahçeli'nin yanıtı şöyle oldu: "Karmakarışık olur Türkiye. Bundan yararlanmak isteyen çevreler çıkabilir."

Bahçeli, partisinin kampanya sürecinde AK Parti ile birlikte hareket etmesini doğru bulmadığı yönündeki görüşünü de bir kez daha dile getirdi. İki partinin de kampanyasını kendi gerekçeleri doğrultusunda yürüteceğini söyleyen MHP lideri, her şeye rağmen bazı kavramların çelişkilere fırsat vermeden ağız birliği içinde kullanılması gerektiğini de sözlerine ekledi. Bahçeli'nin "yarım ağızla evet denmemesi gerek" vurgusu da dikkat çekti.

REFERANDUM SLOGANINI AÇIKLADI

MHP referandum sürecinde partisinin izleyeceği stratejiyi haftasonunda Konya'da yapılacak toplantıda belirleyecek. Bu süreçte kullanılacak sloganlardan birini grup toplantısında açıklayan MHP Genel Başkanı, hafta sonunu beklemeden referandumda kullanılacak sloganlardan bir diğerini ise gazetecilere açıkladı.

"Bu ülke için vazgeçilmez bir yeminimiz vardır. Onun için Evet"

FETÖ ZÜRAFA GİBİ
Bahçeli'nin gazetecilerle yaptığı toplantıda Gülen yapılanmasına ilişkin yaptığı zürafa benzetmesi de dikkat çekti:

"Şimdiki haliyle FETÖ zürafa gibidir. Tanıması kolay ama tanımlanması zor. Zürafayı gördüğün zaman nedir dendiğinde anlatmak çok zordur."

1050 DOLARIM VARDI BOZDURDUM
Gazetecilerin gündemdeki diğer başlıklara ilişkin sorularını da yanıtlayan MHP Genel Başkanı, ekonomideki gelişmelerin çok dikkatle izlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dolar bozdurma çağrısının hatırlatılması üzerine ise MHP lideri kendisinin elindeki doları çok daha önce bozdurduğunu söyledi. "Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir öneri yapmadan önce bir miktar dolarım vardı, bozdurdum. Hepsi 1050 dolardı, o gün 3 bin küsür lira yapıyordu. O para da hala çekmecemde duruyor. Kur çok düşüktü. İhtiyacım yoktu ama herhalde bir dolar alerjisi oldu, elden çıksın dedim."

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.