Dijital Ortamdan Fiili Dünya’ya

ToysBaa Oyuncak İşletmecisi Yasin Us oyuncak alırken ve çocukların sağılığını negatif yönde etkilemeyen oyuncaklar konusunda gazetemize açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ağustos 2018 14:04
Dijital Ortamdan Fiili Dünya’ya

Son dönemlerde çocukları tehdit eden oyuncaklar ve sağlıklı oyuncaklara değinen ToysBaa Oyuncak İşletmecisi Yasin Us; “Çocuklara yönelik hem dijital ortamın dışında bir dünya olduğunu ve geldiklerinde hem eğlenceli hem de kaliteli zaman geçirecekleri ortam sağlıyoruz. Bünyemizde çocuklarımızın sağlığını göz önünde bulundurarak CE sertifikalı ve lisanslı ürünler tedarik ederek vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Faaliyetlerimiz çerçevesinde çocuklara sokak kültürünü ve dijital dünyanın uzağında ortamı gösteriyoruz. İnternet ve teknoloji çocuklar mümkün mertebe fiili oyunlara ve oyuncaklara karşı negatif bir tutum sergilediklerini görüyoruz. Biz çocuklarda ki bu algıyı kırmak için dikkat ediyoruz. Heveslenip aldıktan kısa süre sonra bir köşeye atılmaması için çocukları yönlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Oyuncak talebinde bulunan çocuklara doğru oyuncağın tedariği konusuna vurgu yapan Us; “ ilk olarak yaş grubuna göre sıralıyoruz. Anı zamanda oyun oynarken hem eğlenip hem de öğreneceği türden oyuncaklara yönlendiriyoruz. Son dönemlerde merdiven altı işletmelerce çocukların sağlığını tehdit eden ürünler pazara sunuluyor. Ailelerde çocuklarının sağlığından endişe ediyor. Bu endişeleri ortadan kaldırmak için lisanslı ve Sağlık Bakanlığınca onaylı ürünler sunarak ailelere destek olmaya çalışıyoruz. Hitap ettiğimiz kitle sadece çocuklarla sınırlı kalmayıp hobi amaçlı oyuncak koleksiyonu yapan kitleye de cevap veriyoruz.” dedi.

Oyuncakların sterilizasyonu ve temizliğine değinen Us; “ortalama bir plastik oyuncağın kullanım ömrü 6 ile 8 ay gibi sürelerde değişiklik gösterebiliyor. Oyuncakların bakteri barındırmaması için daha önceden buharla dezenfekte edilmiş oyuncakları satış öncesi steril ambalajda muhafaza ediyoruz. Satış sonrası da 3 aşamalı temizlik işlemleri yapılmalı ve her ay düzenli olarak yapılmalı” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.