Dilipak, kaskı taktı sahaya indi

Dilipak, kaskı taktı sahaya indi

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mayıs 2017 14:35
Dilipak, kaskı taktı sahaya indi

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak, referandum çalışmalarının ardından sahaya inerek Kahramanmaraş’ta yapımı süren projeleri yerinde incelemeye başladı.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak, referandum çalışmalarının ardından sahaya inerek Kahramanmaraş’ta yapımı süren projeleri yerinde incelemeye başladı. Havaalanı inşaatını yerinde inceleyen Dilipak yeni apron binasıyla havaalanın yolcu kapasitesinin 260 binden 5 milyona çıkacağını söyledi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak referandum çalışmalarının ardından Kahramanmaraş’ta yapımı devam eden inşaatlarda inceleme yapmaya devam edeceklerini söyledi. Her Kahramanmaraş’a geldiğinde bir inşaatı gezeceğini dile getiren Dilipak’ın ilk durağı Kahramanmaraş Havaalanı inşaatı oldu.

dilipk1.jpg

Havaalanı inşaatında incelemelerde bulunan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak, hem projeleri yerinde inceleyip eksikleri gidermek, hem de projelerin hangi durumda olduğunu halka daha iyi anlatmak için kaskı takarak sahayı taradıklarını söyledi. Kahramanmaraş Havaalanı inşaatının yüzde 35’inin tamamlandığını belirten Dilipak; “diğer çalışmalar ile birlikte Kahramanmaraş gece gündüz uçaklarının rahat bir şekilde inebildiği yeni bir havaalanına kavuşmuş olacak. Bu havaalanımız Kahramanmaraş’a ve bölgeye hitap edecek bir havaalanı olacak şuanda ki yıllık kapasitemiz 230-260 bin civarında dolayısıyla biz şuanda ki kapasitenin 10-15 katı daha fazla kapasiteye ulaşacağız.” Dedi.

Yeni apron binaları ve diğer binaların tamamlanmasıyla Havaalanında gümrük biriminin de olacağına dikkat çeken Dilipak; “Havaalanında gümrük var, yurt dışı uçuşlarından vatandaşımız  Kahramanmaraş havaalanına indiği zaman da valizini gümrüklü havaalanından alabilecek. Yurt dışı uçuşlarına da açık hale gelecek. Bu anlamda da Kahramanmaraş’ın büyük bir ihtiyacını karşılayacak. Havaalanımızın güzel özelliği şu;  Türkiye de şehre bu kadar yakın bu kadar şehirle entegre olmuş ikinci bir havaalanı daha yok, vatandaşlarımız istedikleri takdirde yürüyerek bile havaalanına ulaşabilir. Burayla ilgili daha güzel projelerimiz var, oluştuğu zaman bunları da açıklayacağız. Kahramanmaraşlılar bu müjdeleri de beklesin.” Dedi.

Dilipak havaalanında 3 firmanın çalıştığını belirterek yüklenici firmaların temsilcilerinden inşaatın gidişatında bir sıkıntı olup olmadığıyla ilgili bilgiler de aldı.

dilipk2.jpg

 HER HAFTA FARKLI ŞANTİYELERDE İNCELEME YAPACAĞIZ

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak inşaatı hızla yükselen Kahramanmaraş Havaalanındaki çalışmaları yerinde inceledi. Dilipak yüklenici firma temsilcilerinden inşaatın son durumuyla ilgili bilgiler aldı.

Bir dizi temas, inceleme ve ziyaretler yapmak üzere hafta sonunu seçim bölgesi Kahramanmaraş’ta geçirecek olan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M.Uğur Dilipak zamanını Kahramanmaraş’ta inşaatı devam eden proje gezilerine ayırdı.

Kaskı takıp ilk incelemesini Kahramanmaraş Havaalanına yapan Dilipak yüklenici firma yetkililerinden inşaatın geldiği son nokta ile ilgili bilgiler aldı. İnşaat incelemesinin ardından bir açıklama yapan Dilipak şöyle konuştu; “16 Nisan referandumdan sonra hem sahadaki çalışmaları görmek, hem inşaatların geldiği noktayı incelemek hem de halkımıza bilgi vermek için farklı şantiyelere gezilerimiz olacak. Yapılan projeleri yerinde görme ve müdahale etme imkanına da sahip olacağız. Sorun varsa yerinde tespitini ve çözümünü yapacağız ve oluşmamış ihalelerinde Kahramanmaraş için takibini yapacağız. Bunun için hep birlikte milletvekillerimizle çalışıp iş bölümü yapıyoruz.  Kasketlerimizi giydik bundan sonra durmak yok daha hızlı şekilde devam edeceğiz. Şuan da bulunduğumuz yer Kahramanmaraş’ın yeni havaalanı. Yeni havaalanı şantiyesinde 3 tane firmamız çalışıyor.  Yeni Havaalanımızın inşaatının fiziki yapılanmasının şuan da %35’i tamamlanmış durumda, terminal binamızın diğer çalışmalar ile birlikte Kahramanmaraş’a gece gündüz uçaklarının rahat bir şekilde inebildiği yeni bir havaalanına kavuşmuş olacak. Bu havaalanımız Kahramanmaraş’a ve bölgeye hitap edecek bir havaalanı olacak. Şuanda ki yıllık yolcu kapasitemiz 230-260 bin civarında, dolayısıyla biz şuanda ki kapasitenin 10-15 katı daha fazla kapasiteye ulaşacağız. Burada ihalemizin de miktarlarını belirtmek istiyoruz şimdi şuan ki terminal ihalemiz 59 trilyonluk bir ihale kamulaştırması hariç diğer taraftan az önce şantiyesini ziyaret ettiğimiz çevre sahalarının iyileştirilmesi ile ilgili işi yapan müteahhidimizin ihalesi 8,5 trilyon bir de garaj ihalemiz var orası da 3-4 trilyonluk yani 70 trilyonluk Kahramanmaraş’a kamulaştırma bedeli hariç bir havaalanı ihalesi yapılıyor. Bunu vatandaşlarımızın bilmesi lazım.

dilipk3.jpg

HAVA ALANININ İÇİNDE NE VAR?

Havaalanında gümrük var, yurt dışı uçuşlarından artık Kahramanmaraş havaalanına geldiği zaman hiçbir şey yapmadan valizini gümrüklü havaalanından alabilecek. Yurt dışı uçuşlarına da açık hale gelecek bu havaalanı dolayısıyla Kahramanmaraş’a 30-40 yılına hitap edecek bir havaalanı.

Havaalanımızın güzel özelliği şu;  Türkiye de şehre bu kadar yakın bu kadar şehirle entegre olmuş ikinci bir havaalanı daha yok yürüyerek havaalanına da gelebiliriz. Daha güzel projelerimiz var oluştuğu zaman bunları da açıklayacağız. Kahramanmaraşlılar bu müjdeleri de beklesin.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.