Dillere destan projede Mahçiçek imzası

Onikişubat Belediyesi 2014 yılından bu yana ilklere imza atmaya devam ediyor. Yılların tecrübesi ve Sosyal Belediyecilik anlayışıyla yeni projelere imza atan...

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ekim 2017 10:38
Dillere destan projede Mahçiçek imzası

Onikişubat Belediyesi 2014 yılından bu yana ilklere imza atmaya devam ediyor. Yılların tecrübesi ve Sosyal Belediyecilik anlayışıyla yeni projelere imza atan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek; “Avrupa'nın en büyük havuzunu Kahramanmaraş'a yapıyoruz. Böyle bir güzellik Kahramanmaraş’ımıza lazımdı” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN İLKİ, AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ

Kahramanmaraş’a kazandırılacak dev proje olan Rekreasyon alanına da değinen Mahçiçek, “Türkiye’nin değil Avrupa’nın en büyük lagününü yapacağız. Şili’li bir firma ile anlaştık ve bu firma havuz alanımızın bakım ve temizliklerini yapacak. Uçaktan bakıldığı zaman bile havuzun o maviliğini göreceksiniz. Havuz alanı içerisine lokanta ve kafeler yapacağız. Yine 580 dönümlük alanımızda 400-450 civarında bağ evleri olmayan vatandaşlarımızın vakit geçireceği hobi evleri yapacağız.” İfadelerini kullandı.

dillere-destan-projede-mahcicek-imzasi1.jpg

MARAŞ BİR SOKAKLA TANITILACAK

Maraş Sokağı projesi hakkında konuşan Başkan Mahçiçek; Türkiye’de ilk defa uğur böceklerimizin yaşam alanlarını temin ederek bir müze yapacağız. Müzemizin yanında kelebek parkı da olacak. Bunlarla birlikte Arasta diye bir mekan içerisinde Kahramanmaraş’ımızın bütün yöresel ürünlerini ve lezzetlerini sergileyip satışa sunacağız. Yine bu alanda bir Maraş Sokağı yapacağız. Hayata geçireceğimiz Maraş Sokağı’nda Kahramanmaraş’ımızın kurtuluş mücadelesinde şehit olan önderlerimizin özgeçmişlerine yer vereceğiz” dedi.

Onikişubat Belediyesi’nce rekreasyon projesi içerisinde Hasancıklı mahallesinde Menzelet ve Sır barajı civarında 580 dönümlük alanda çalışmalar sürüyor. Yürüyüş ve bisiklet yolunun hizmete girmesiyle yoğun ilgi gördüğünü belirten Mahçiçek: "Özellikle hafta sonları insanımız geliyor buralardan istifade ediyor. İnsanlarımız bisiklet yoluna açıldığı ilk günden itibaren oldukça ilgi gösterdi, bu da bizi memnun ediyor. Burada çok rahat temiz bir havada vatandaşlarımız sporunu yapacaklar. İnsanlarımız sağlıklı kalmak için buradaki imkânlardan yararlanacaktır" dedi.

dillere-destan-projede-mahcicek-imzasi3.jpg

3,5 YILDA BORÇLAR ÖDENDİ

Çalışacak bir Belediye Binası bile olmayana belediye olmalarına rağmen borçların ödendiğini belirten Başkan Mahçiçek; Memleketimizin eksiklerinin giderilmesinde basın mensuplarımızın katkılarını görmezden gelemeyiz. Bu durumda basın mensuplarımızın hizmetleri bizler için çok önemlidir. Onikişubat Belediyemizin çok eski bir tarihi yok. 2014 yılı nisan ayında mazbatamızı aldık. O günden bu güne aşağı yukarı 3,5 yıllık bir zaman dilimi ortaya çıkıyor. Bu süre zarfında hiçbir şeyi olmayan, bunun üstüne kendisine bağlanan beldelerden 30 milyon borç yüklenen, normal şartlarda çalışacak bir binası dahi olmayan bir belediye olarak hizmete başladık. Ama hepimiz şahit olduk ki bu 3,5 yıllık sürede bu borçların hepsi ödendi. Bugün baktığımızda devlete borcu olmayan bir belediye konumuna geldik. Tüm bu borç ödemelerin yanında ciddi yatırımlara da imza attık.” sözlerini vurguladı.

290 MİLYON TL BÜTÇE

Onikişubat Belediyesinin bütçesinin gelecek yıl 290 milyon TL olduğunu belirten Başkan Mahçiçek; “ Bize devletten aylık ortalama 6 bin TL geliyor. Bunu yıl bazında hesapladığımızda 72 bin TL yapıyor. Açık kalan kısmı siz temin edeceksiniz ve hizmete dönüştüreceksiniz. Yaptığımız işler devletimizle beraber kendimiz ürettiğimiz kaynaklar ile iyi bir noktada. Bununla birlikte Onikişubat Belediyemizin kamuoyundaki algısı da iyidir. Bu yapılan seçimler ile de bariz bir şekilde ortadadır. 2014 yılında yüzde 64 oy aldık ama son iki seçimde bu rakamlar yüzde 80’in üzerine çıktı. Bu demek oluyor ki; Onikişubatlı kardeşlerimiz yaptıklarımızdan memnunlar ve bu memnuniyetlerini sandıkta ortaya koymuşlar. Tüm Onikişubatlı kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ederim.” diye konuştu.

dillere-destan-projede-mahcicek-imzasi2.jpg

ÖNEMLİ OLAN İNSAN ODAKLI ÇALIŞMALAR

2014 yılından bu yana yaptıkları alışmalar hakkında konuşan Başkan Mahçiçek; “Fiziki hizmetlerin yanında bizim için en önemli olan çalışmalar insan odaklı olan çalışmalar oldu. Çünkü o fiziki hizmetleri kullanabilecek donanımlı insanlar yetiştirmek gerekir. Yetiştirmezseniz, hizmetler kolay çarçur edilir. Ama iyi yetişmiş insanlar olursa, zor şartlarda ürettiğiniz kaynakları daha kolay hayata geçirirsiniz. İşte bu anlamda bizim insan odaklı yaptığımız çalışmalar doğrultusunda 7 tane okul, 62 mahalleye kültür merkezi yaptık. Her yıl öğrencilerimize 42 ile 52 bin arasında kitap aldık. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber, onların seçtiği kitapları 5’li setler halinde sadece Onikişubat değil bütün il genelindeki öğrencilerimize dağıttık. Geçtiğimiz yıl 37 bin tane Safahat kitabı aldık ve bütün liselere dağıttık. Bu yıldan itibaren 4 bölgede lise için ücretsiz hazırlık kursları açtık. Aynı zamanda yine 4 bölgede dar gelirli lise öğrencilerimiz için üniversiteye hazırlık kursları düzenledik. Çok yakında bunlar hizmete başlayacak.” İfadelerine yer verdi.

dillere-destan-projede-mahcicek-imzasi4.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum