Diriliş ve Direniş için yürüdüler

Diriliş ve Direniş için yürüdüler

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mayıs 2017 15:57
Diriliş ve Direniş için yürüdüler

Diriliş ve Direnişin sembolü Ashab-ı Kehf yolunda sevgi ve kardeşlik yürüyüşü adıyla 3. Olarak düzenlemiş olduğumuz programımız 20 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Ashabı kehf programı kuranı tilaveti ile başlamıştır.

Afşin ilçe başkanımız Tahir Özden selamlama konuşması yapmıştır.

Programda, Afşin Ashabı kehf alanında Mehter Takımı programa gelenlere çeşitli marşlar söylenmiştir.

Programa Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Ahmet Bolat,  Saadet partisi il başkanı Mustafa TÜTEN, Saadet Partisi il müfettişi Ahmet Emiroğlu, Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş ilçe temsilcileri gençlerimiz katıldı.

Günün mana ve ehemmiyetine binaen konuşan Ahmet Bolat,

Bolat, bugün en başından itibaren ülkemizin, insanınızın ve özellikle de gençliğimizin yararına, barışa, sevgiye, kardeşliğe, paylaşıma dair bilinç oluşturmaya yönelik planladığımız çalışmalarımızdan birini daha gerçekleştiriyoruz.

dirils1.jpg

Ashabı kehf olayı bize göstermiştir ki kuvvet ve kudret sahibi cenabı Allahtır.

Allah-u Zülcelâl daima kullarına yardım edicidir. İnanların en zor zamanlarında bile ALLAH yardım edicidir. Allah-u Zülcelâl insanın suretine, vücuduna bakmıyor insanların samimiyetine bakıyor. Bir avuç da olsanız inanmışsanız isterse dünyanın en güçlü orduları karşınızda olsun.  Allah-u Zülcelâl daima bizlere yardım edecektir.

Kalbimizi Allah'a doğru yöneltmemiz ve samimi olmamız lazımdır. Siz Allaha karşı samimi olursanız. Allah sizi yüzyıllar sonraki nesillere bir örnek olarak gösterir. Nitekim Kuranda geçen Kehf suresi ile Ashabı kehf olayını bize aktarmıştır. İnanmış 7 genç,  zalim hükümdara karşı gelmiş. Hükümdar onlara puta tapmalarını emretmiş. Fakat inanmış 7 genç hükümdarın bu isteğini kesinlikle yerine getirmeyeceğini söylemiştir.

Bolat, bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinlikle inanlarla birlikte saf tutmamız gerektiği, güçlü olduğu düşünülenlerin, aslında hak katında bir değerinin olmadığı bilinmelidir.

Bolat, Ashabı kehf programına uzaktan yakından katılan tüm davetlilere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Programımız ikramla son bulmuştur. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.