DİVANLI CAMİ'NDE REGAİP KANDİLİ COŞKUSU

Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Regaip Kandili münasebetiyle Divanlı Cami'nde vatandaşlara gül suyu, çörek ve şeker ikram edildi. Başkan Okay, Regaip Kandili'nin İslam alemine hayırlar getirmesini dileyerek vatandaşların kandilini kutladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Nisan 2015 10:30
DİVANLI CAMİ'NDE REGAİP KANDİLİ COŞKUSU


Dulkadiroğlu Belediyesi Regaip Kandili nedeniyle Divanlı Cami'nde düzenlenen Mevlid-i Şerif sonrası vatandaşlara gül suyu, çörek ve şeker ikramında bulundu. Başkan Necati Okay'ın da katıldığı programda, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in Sakal-ı Şerif'i de katılımcılara dualar eşliğinde gösterildi.

Yatsı namazı sonrasında okunan duaların ardından cami avlusunda vatandaşlara, Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından hazırlanan ikramlar dağıtılırken, Başkan Okay'da program ve geceyle ilgili düşüncelerini paylaştı.

Vatandaşların kandilini kutlayan Belediye Başkanı Necati Okay, mübarek günler ve gecelerin; Müslümanlar için kendilerini denetleme ve iç dünyaları ile hesaplaşma vesilesi olduğunu belirterek yapılan hatalardan dönülmesi için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Kandillerin İslam alemi için büyük önem arz ettiğini vurgulayan Başkan Okay, Regaip Kandilini büyük bir manevi coşku içerisinde karşıladıklarını ve bu günde kalplerin yumuşayıp, insanların biraz daha mana âlemine yöneldiğini ifade ederek tüm İslam aleminin kandilinin mübarek olmasını diledi.

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.