Diyanet Türkiye’nin manevi kimliğidir

Diyanet Türkiye’nin manevi kimliğidir

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2017 17:28
Diyanet Türkiye’nin manevi kimliğidir

Kahramanmaraş Diyanet-Sen şube başkanı Ekrem Arslan son günlerde bazı çevrelerce Diyanete ve Başkan Görmeze yapılan haksız saldırılara karşı sert bir dille tepki gösterdi. Başkan Arslan Diyanet İşleri başkanlığının Türkiye’nin manevi kimliği olduğunu vurguladı,  Sabrımızı taşırmayın dedi.

Kahramanmaraş Diyanet-Sen Şube Başkanı Ekrem Arslan yayınladığı bildiride;

Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye'nin manevi kimliğidir. Bu kimliğin temsilcisi olan makamın başı Diyanet İşleri Başkanımız sayın Prof. Dr Mehmet Görmez'dir. Bu güne kadar sayısız hizmetlere imza atmış olan Başkanlığımızı ve yönetim kadrosunu, art niyetli fikirlere, kirli düşüncelere teslim etmeyi düşünmüyoruz. Verilen hizmetlerin değerler boyutundan nasiplenmemiş olanlar, Başkanlık üzerinden suyu bulandırmaya çalışanlar, istediklerini elde edemeyecektir. Bazı medya organları üzerinden kirli projelerin hayata geçirildiğini, bu organlardan farkı olmayan kirli beyinlerin ise başkanlığa sahip çıkılmıyor minvalindeki söylemlerle, bastırılmış, hazmedememiş durumları dışa vuruyorlar.”

Başkan Arslan Dün herkes susarken "Diyanetime Dokunma- Diyanetim Sensin" diyen nasıl bizsek, bu gün de aynı hissiyatla, aynı iştiyakla gelebilecek bütün saldırılara siper olmasını biliriz sözleriyle konuşmasına şöyle deva etti; “

Kıymetli Din Görevlileri. Bu davanın sahibi bizleriz, bu davanın acısını kahrını sırtlanan yine bizler olacağız. Diyanet-Sen olarak; Başkanlığımızı itibarsızlaştırmak isteyen bütün eylem ve söylemlere karşı eylem ve miting hakkımızı saklı tuttuğumuz bilinmelidir.82 Bin üyesi ile mensubu bulunduğumuz Diyanet İşleri Başkanlığımıza yapılanı kendimize yapılmış addederek, edep yoksunu hallerden bir an evvel vazgeçilmesi noktasında uyarılarımızı yapıyoruz.”

Diyanet-Sen Şube Başkanı Ekrem Arslan kurgulanmış bir senaryonun tekrar oynanmak istendiğinin altını çizerek; “Yanlış algı üzerine inşa edilmiş, kurgulanmış bu senaryonun yönetmenleri, fikir babaları şunu çok iyi bilmeliler ki; manevi kimliğin kahramanları olan bu Necip millerin evlatları, ezanın dinmemesi için 15 Temmuz'da nasıl bir mücadele verdiyse, 15 Temmuz'dan sonra yapılan bütün saldırılar karşısında da mücadelesini bütün saldırılara karşı verecektir.

Unutulmamalı ki 15 Temmuz'da asker kılığına girenler bu ülkeye nasıl kastetmişlerse, 15 Temmuz'dan sonra vatansever kılığına girenlerin yaptığı bu tür saldırılar darbe severlerden farklı değildir.”şeklinde konuştu.

Haber: Ahmet Güneçıkan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.