Diyanet Vakfı'nın yardım konvoyu Halep'e ulaştı

Diyanet Vakfı'nın yardım konvoyu Halep'e ulaştı

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Aralık 2016 17:48
Diyanet Vakfı'nın yardım konvoyu Halep'e ulaştı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) öncülüğünde gerçekleştirilen ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği "Halep'te İnsanlık Ölmesin" insani yardım ve sosyal duyarlılık kampanyası kapsamında gönderilen 30 TIR yardım Halep ve İdlip kırsalındaki ailelere ulaştırıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) öncülüğünde gerçekleştirilen ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği "Halep'te İnsanlık Ölmesin" insani yardım ve sosyal duyarlılık kampanyası kapsamında gönderilen 30 TIR yardım Halep ve İdlip kırsalındaki ailelere ulaştırıldı.

TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, Suriye'de rejim ve müttefik ülkeler tarafından kuşatma altına alınan ve uzun zamandır hiçbir yardımın giremediği Halep’te yaşanan insanlık dramının, son bulması için başlatılan ‘Halep’te İnsanlık Ölmesin’ kampanyasına gelen yardımların Halep ve İdlip kırsalındaki halka dağıtmaya başladıklarını bir kısmınında Halep'ten çıkması muhtemel aileler için İdlip'teki depolarına konulduğunu söyledi.



Türkiye Diyanet Vakfı olarak Halep’te ve Suriye genelinde yaşanan drama sessiz kalmadıklarını, ilk günden beri farklı kampanyalarla ülke içerisindeki savaş mağduru halka yardım ulaştırdıklarını söyleyen Tutkun, yardım kampanyası kapsamında ilk olarak içerisinde 700 tona yakın gıda ve acil ihtiyaç malzemesi bulunan 30 tırın  sınır ötesine geçerek bölgede dağıtılmaya başlandığını söyledi.

Tutkun, “Milletimizin emanetleri olan yardımları Diyanet İşleri Başkanlığımız ve TDV olarak ekiplerimizle birlikte sınır ötesinde Halep ve İdlip kırsalındaki bölgelerde bulunan yetimhaneler, kamplar ve evleri ziyaret ederek yardımları bölge halkına ulaştırıyoruz" dedi.



“Bölgede İhtiyaç tespiti yapıyoruz”

Bölgede yardımların yanı sıra ihtiyaç tespiti de yaptıklarını ifade eden Tutkun, “Halep’te yoğun bir kuşatmanın ardından ateşkes yapıldı ve sivillerin Halep’ten çıkarak farklı bölgelere geçmesi söz konusu. İhtiyaca göre yardımlarımızı Halep’ten gelen sivillerin yoğun olarak yaşayacakları bölgeye kaydıracağız” dedi.

Halep’te İnsanlık Ölmesin kampanyası kapsamında yardımların artarak devam ettiğini belirten Mustafa Tutkun, “Halep’te İnsanlık Ölmesin” kampanyasına başladığı günden bu yana yardımsever milletimiz tarafından büyük destek veriliyor. İlk aşamada 30 TIR’lık bir yardımı ulaştırdık, önümüzdeki günlerde bu rakam artarak devam edecek” diye konuştu.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.