DOLAR BİLİŞİM SEKTÖRÜNÜ KRİZE SÜRÜKLÜYOR

DOLAR BİLİŞİM SEKTÖRÜNÜ KRİZE SÜRÜKLÜYOR

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
DOLAR BİLİŞİM SEKTÖRÜNÜ KRİZE SÜRÜKLÜYOR

Kahramanmaraş’ta bilişim sektöründe doların rekor yükselişe geçmesinin ardından krizler yaşanmaya başlandı. Diriliş Haber Gazetesine bilişim sektörünü değerlendiren EMR Bilgisayar işletme sahibi Feyzullah Gürün sektördeki parça alımlarının dolar ile yapıldığını ve Türk Lirası ile satıldığını söyleyerek satışlarda zarara uğradıklarını belirtti.

Sektörde dolar ile parça alımını istemediklerini belirten Feyzullah Gürün parçalar yurtdışından geldiği için dolar ile almak zorunda kaldıklarını söyledi. İç pazarda dolar ile alımların sektörü krize sürüklediğinin altını çizen Gürün;”15 Temmuz darbe girişimi sürecinde milletimiz devletimizle birlikte hareket ederek iradesini korudu. Hep birlikte bu sıkıntıyı da atlatacağız. Devletimizin 4 liraya kadar yükselen dolara bir düzenleme yapmasını istiyoruz. Biz parçaları dolar olarak alıp Türk lirası olarak satıyoruz. İşlerimizde esnaflarımıza kolaylık sağlıyoruz. Tahsilatlarımızı da Türk lirası olarak tahsis edip dolar olarak ödüyoruz. Türk lirası ile iş yapıyoruz ve Türk lirasını her zaman destekliyoruz. Ama dolar olarak ödeme yaptığımız için bu döviz esnafları olumsuz yönde etkiliyor. Zararımız yüzde 25 gibi rakamları buldu. Kur zararında öz sermayeden kullanıyoruz. Ufacık bir parça dolar bazında alınıyor.” dedi.

ESNAF DOLARDAN ŞİKAYETÇİ

Dolar ile alınan parçaların Türk Lirası olarak satımında da sıkıntı çektiklerini dile getiren Feyzullah Gürün, fiyatları müşterilerin yüksek bulduğunu ve bu sebeple müşteri kaybettiklerini söyledi. Daha sonra Feyzullah Gürün konuşmasında şu ifadelere yer verdi;”5 dolar maliyeti olan bir parçaya 20 lira dediğimiz zaman müşteri kaybediyoruz. Esnaf arkadaşlarımızla da kendi aramızda alışverişler yapıyoruz. Diğer arkadaşlarımız da aynı durumdan şikayetçiler. Birbirimize gerekli malzemeleri alıp satarken sıkıntılar yaşıyoruz. Şu an bir krizin içerisinde olduğumuzu düşünüyorum. Bu sadece teknoloji bazında değil yiyecek, giyecek ve barınmada da artışlar görünüyor. Bizim devletimize güvenimiz tam. Hiçbir şüphemiz yok, bir an önce bunların yoluna gireceğine inanıyorum. Türk lirasının dolara göre daha üst seviyelerde olmasını isteriz. Esnaflarımıza daha fazla destekler verilse her şey biraz daha yoluna girecektir. Ekonomi küçük esnafta da aynıdır fabrikalarda da aynıdır. Devletimizdeki ufacık bir sarsıntı herkesi etkiliyor. Ama biz devletimize sonuna kadar güveniyoruz ve bütün bu sıkıntıların hep birlikte çözüleceğine inanıyoruz.”

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.