Dostluğun ve kardeşliğin en güzel örneği

Dostluğun ve kardeşliğin en güzel örneği

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2017 15:41
Dostluğun ve kardeşliğin en güzel örneği

Kahramanmaraş Derbisinde Kazanan Yine Dostluk ve Kardeşlik Oldu.

Kahramanmaraş 1. Amatör B Grubu 12. hafta maçında, Pazarcık Aksuspor, Türkoğlu deplasmının Türkoğlu Belediye Spor ile karşı karşıya geldi.

Türkoğlu ilçesinde oynanan karşılaşmaya, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Belediye meclis üyeleri, Türkoğlu ve Pazarcık ilçesinden gelen bir çok taraftarlar katıldı.

“Dostluğun ve Kardeşliğin” damga vurduğu karşılaşmada, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ’a Türkoğlu Belediye Spor atkısı ve çiçek taktim etti. Kahramanmaraş derbisi olarak atlandırılan karşılaşmada, iki takımın etkili atakları sonucu karşılaşmanın 90 dakikası 1-1 eşitlikle tamamlanarak yine kazanan dostluk ve kardeşlik oldu.

İlk maçı Pazarcık ilçesinde oynanan karşılaşmadan, yine 1-1 eşitlik çıkarak, iki takımda 1 puan alarak sahadan ayrılmıştı.

Sıkca Dostluk, Kardeşlik ve Centiremenlik olan karşılamada, maçın bitmesi ile birlikte sahaya çıkan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Pazarcık ve Türkoğlu taraftarlar sahada halay çekerek Kahramanmaraş’taki bütün takımlara örnek bir duruş sergiledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ ise; “Burada yine futbolcularımız bir centilmenlik maçı örneği sergiledi. Öncelikle Türkoğlu Belediye Başkanımız Osman Okumuş’a misafirperverliğinden ve spora desteğinden dolayı teşekür ediyorum. Biz Osman Başkanımızla maçtan önce konuşmuştuk ve inşallah kazanan Kardeşlik ve Dostluk olur demiştik ve oda oldu. Ben Türkoğlu taraftarlarına ve Türkoğlu Kaymakamımız Serdar Kartal’a teşriflerinden dolayı da teşekkür ediyorum. Hem Pazarcık'ta, hem Türkoğlu’nda yine kardeşlik kazandı. Spor her zaman için kardeşliği, birlik ve beraberliği getiren bir unsurdur. Çünkü kardeşliği pekiştiren en güzel unsur gerçekten spor yapmaktır. Bizim için önemli olan Dostluk ve Kardeşlik’ti çok şükür bunuda tüm Kahramanmaraş’a gösterdik ” dedi.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; “Öncelikle Pazarcık Belediye Başkanımız Yakup Hamdi Bozdağ’a, Pazarcık Spor Kulübü Başkanımız Adnan Pınarbaşı’na ve Pazarcık taraftarlarına Türkoğlu’na gelip centilmence futbolu seyrettiklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki maçlarda da inşallah devamı gelir. Ligde iki güzel takım var, Pazarcık Aksu Spor ve Türkoğlu Belediye Spor. İnşallah ikisinin de hedefi Bal Liginde mücadele vermek olur. Pazarcık Belediye Başkanımızın dediği gibi spor dostluk ve kardeşlik demek, biz bunun alt yapısını üçüncü futbol sahasını kazandırarak yaptık. Amacımız sporu sevdirmek, gençlerimizin bu tür aktiviteler de yer almasını sağlamak, kahvehane köşelerinden onları kurtarmaktı. Bu tür derbi maçlarıyla da bunu yaptığımıza inanıyoruz diyerek tekrar iki takıma önümüzdeki maçlarda başarılar diliyoruz” dedi.

Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal ise; “Türkoğlu Belediye Başkanımız Osman Okumuş’a ve Pazarcık Belediye Başkanımız Yakup Hamdi Bozdağ’a, Spor kulübü Başkanlarımıza, taraflarımıza ve tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir maç oldu. Berabere bitmesine sevindik, dostluk kazanmış oldu. İki ilçe arasındaki diyaloğu, birlik beraberliği perçinlemiş oldu. İnşallah gençlerimiz için yerel yönetimler olarak bu tür sahaları bu tür imkânlarını seferber ediyoruz. Bundan sonraki karşılaşmalarda ve diğer spor alanlarında da halkımızın aktif olarak katılımını bekliyoruz” dedi.

Maçın bitiş düdüğünün çalması ile birlikte, alkışlarla sahada ayrılın Pazarcık temsilcisi, son olarak Türkoğlu Belediyesinin verdiği yemek ikramına katılarak Türkoğlu ilçesinden ayrıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.