DOWN SENDROMLULAR UNUTULMADI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mart 2015 09:32
DOWN SENDROMLULAR UNUTULMADI

 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü’nde hafta boyunca düzenlenen etkinliklerde down sendromlu çocuklarla birlikte çeşitli ziyaretler yapılarak, stadda maç izletildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Sağlık ve Sosyal Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından 21 Mart Down Sendromlular Günü etkinlikleri kapsamında ilk önce Dostluk Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Saat 12.30’da Serinkent kavşağı ( Yatılı Bölge Opet Petrol önünden) Büyükşehir Belediye Bando Ekibi eşliğinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi arasında Dostluk Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yağan yağmura rağmen, Dostluk Yürüyüşüne Vali Mustafa Hakan Güvençer ve Eşi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya ile şube müdürleri, aileler ve çocuklar katıldı.

Dostluk Yürüyüşünün ardından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki kutlamalara geçildi.

Açılış konuşmaları bölümünde Down Sendromlular Derneği Başkanı Zeynep Yerhan, Vali Mustafa Hakan Güvençer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, birer konuşma yaptılar.

Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Ahmet Bülbül’ün down sendromu hakkında bilgiler sunmasının ardından down sendromlu çocuğu olan Hatice Anne, bir annenin yaşadıklarını anlattı.

Çocukların kısa şiirler okuduğu etkinlikte Salih Kıraç ve ekibi sahne alarak salonu dolduranlara neşeli saatler yaşattılar.

Müzik eşliğinde kendilerinden geçen down sendromlu çocuklar gönüllerince eğlendiler.

Konser sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Salih Kıraç ve ekibine çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Etkinliğe katılanlar daha sonra topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.