DULKADİROĞLU GENEL OLARAK KARMAŞIK BİR YAPIYA SAHİP

AK Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adayı Muzaffer Çaylı, “Şehir sürekli olarak batıya doğru kaydığı için buraları yeteri kadar ilgi görmemiş” dedi

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
DULKADİROĞLU GENEL OLARAK KARMAŞIK BİR YAPIYA SAHİP

 Dulkadiroğlu genel olarak karmaşık bir yapıya sahip

 

 

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kahramanmaraş’ta 001 nolu üyesi olan işadamı Muzaffer Çaylı, partisinden belediye başkan aday adayı olduğu Dulkadiroğlu ilçesinin, Kahramanmaraş’ın sürekli batıya doığru gelişmesi nedeniyle yeterli ilgiyi görmediğini söyledi.

 

NİÇİN ADAY OLDUNUZ?

 

Ben Kahramanmaraş’ta doğdum ve burada büyüdüm. Memleketimin gelişimini yıllar içerisinde yaşayarak gördüm ve görmeye devam ediyorum. Memleketimin dünya ölçeğinde bir kent olması için çok çalışmamız, alın teri dökmemiz, emek vermemiz gerekiyor.

Bu güne kadar işadamı ve siyasi kimliğimle memleketime bir çok katkım oldu ve olmaya da devam ediyor. Ancak, sadece bu yetemez. Daha çok çalışmam ve daha çok emek vermem gerektiğini anladım. Memleket sevdalısı bir insan olarak kentimi daha ileri seviyelere taşımak için Aday olmaya karar verdim. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur.

 

BÖLGENİN VE KAHRAMANMARAŞ’IN EKSİKLİKLERİ NELERDİR?

 

Kahramanmaraş tarihi ile coğrafyası ile gelenek ve görenekleri ile zengin bir şehirdir. En önemli sorunumuz tanıtım yetersizliğidir. Şehrimizi Türkiye’ye ve dünyaya daha iyi anlatmak, buranın güzelliklerini göstermemiz gerekiyor. Ayrıca Sanayisi ile Türkiye’nin sayılı kentlerinden biri olduğu halde yeteri kadar ilgi görmemektedir. İnşallah bunları zamanla aşacağız. İlçe belediyemizin yeni kurulacak olması bizim için hiçbir sorun teşkil etmeyecektir. Modern bir kurumsal kimlik oluşturarak profesyonel ve uzman ekiple bunu hep birlikte başaracağız.

 

PEKİ KAHRAMANMARAŞ İLE İLGİLİ PROJELERİNİZ NELERDİR?

 

Dulkadiroğlu İlçesi genel olarak karmaşık bir yapıya sahip. Şehir sürekli olarak batıya doğru kaydığı için buraları yeteri kadar ilgi görmemiş. Yapılan yatırımlar da yeterli olmamış, bu güne kadar bu bölgeye hizmet eden ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Benim düşüncem burasını doğunun batısı yapmak. Germenicia ve Kapalı çarşı bizim kültürel ve tarihsel olarak zenginliğimiz. Buraları Adıyaman Nemrut ve Gaziantep Zeugma tarihi yerleri ile birlikte Bölgesel Tarih Merkezi yapmak. Avrupa Birliği fonlarından karşılayacağımız kaynaklarla dünyaya göstermek ve tanıtmakla başlayacağız. Kentsel dönüşüm ile birlikte kentimiz çok daha geniş güzel bir görüntüye kavuşacak. Şeyh Adil Mezarlığını genişletip düzenleyerek daha bir yapıya kavuşturacağım.

En önemli isteğim kurumlar arası diyalog ile insana hizmet odaklı, halkıyla barışık ve halkı mutlu olan bir belediye anlayışına kazandırmaktır. Vatandaşımız belediyeye gelirken sorunlarının çözüleceğini bilmeli, kendisini bir dinleyenin olacağını hissetmeli. Mutlu mahalleler ve mutlu insanlar olması en büyük isteğim. Dulkadiroğlu ilçesi için çok iyi projelerimiz var ve yenilerini de ekleyeceğiz. Bunu zamanla yeri geldikçe hepsini halkımıza anlatacağız.

 

KAHRAMANMARAŞ’TA AK PARTİNİN DURUMU NEDİR, HALKIN PARTİYE KARŞI YAKLAŞIMI NASIL SİZCE?

 

Ben AK Parti Kahramanmaraş Teşkilatının 001 nolu üyesiyim. Yani 2001 yılında parti kurulduğunda Kahramanmaraş Teşkilatının ilk üyesiyim. Partimiz kurulduğundan bu yana hizmetkâr olarak çalışıyorum. AK Parti, Muhafazakâr Demokrat kimliğiyle Kahramanmaraş’ta çok seviliyor ve destekleniyor. Biliyorsunuz bir önceki seçimlerde AK Parti, Kahramanmaraş’tan yüzde 68 oy almıştı. Bu oy oranını artırmaya da devam ediyoruz. Çok çalışan ve emek veren birçok arkadaşımız var. Bu gün diğer AK Parti Belediye Başkan Aday Adayları da ayrı ayrı partimize hizmet etmiş arkadaşlarımızdır.

 

EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ BAŞKA BİR ŞEY VAR MI?

 

Elbette! Bu gün Kahramanmaraş için, Kahramanmaraş ’lı için çalışıyoruz. Memleketimizin en iyisine ve en güzeline layık olduğunu biliyorum. Benimle birlikte 5 arkadaşım Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adayı. Hangimiz Belediye Başkanı Adayı olursak olalım memleketimiz için çalışacağız. Aday Adaylığım müracaatım sırasında parti binamızda yaptığım konuşmamda da belirttiğim üzere kazananın partimiz ve Kahramanmaraş olması için dün olduğu gibi yarın da VEFAKAR, CEFAKAR ve HİZMETKAR olarak çalışmaya devam edeceğim.

Bu seçim propagandası için belirlediğimiz sloganda olduğu gibi Dulkadiroğlu’nu tarihsel geçmişinden planlı geleceğine hep birlikte taşıyacağız. Bu yolda bana destek veren herkese teşekkür eder, sevgi ve saygılar sunarım.

 

MUZAFFER ÇAYLI KİMDİR?

 

1967 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini memleketi Kahramanmaraş’ta tamamlamıştır. Çukurova Üniversitesi İskenderun Meslek Yüksek Okulu Kontrol Sistemleri Teknolojisi Bölümünden dönem 2. si olarak mezun olmuştur.

Ak Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatının kurucu 001 No’lu üyesidir. 2007 yılında Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkan Adayı, 2011 yılındaki 24. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Aday Adayı olmuştur. Ak Parti Siyaset Akademisi programına katılmıştır. Ak Partinin kuruluşundan bu yana partinin hizmetkârıdır.

İnşaat ve Madencilik sektöründe faaliyet gösteren kendi şirketinde çalışmaya devam etmektedir. Çeşitli firmalarda yönetici, koordinatör ve danışman olarak görev almıştır. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitelerinde Başkanlık yapmıştır. Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği üyesidir. Orta derecede İngilizce bilmektedir.

2001-2012 yılları arasında Türkiye Basketbol Federasyonu Kahramanmaraş İl Temsilciliği görevini yürütmüştür. Bu görevi sırasında 2004-2008 yılları arasında da Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Vakfı kurucu mütevellisidir. 2003 - 2010 yılları arasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Vakfı Genel Sekreterliği yapmıştır. 2010 yılında Vakıf Başkanlığına seçilmiş, bu görevini yürütmekte iken 2011 yılında istifa ederek Milletvekili Aday Adayı olmuştur.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.